Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кадирівці можуть замінити вагнерівців на Бахмутському напрямку – ISW

Російське міноборони могло наказати військам Чеченської Республіки Рамзана Кадирова почати наступ на Бахмут після виведення звідти бойовиків Вагнера.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

31 травня Кадиров заявив, що чеченські сили отримали новий наказ і взяли на себе відповідальність за лінію фронту в Донецькій області. За його словами, чеченські підрозділи повинні почати активні бойові дії і “звільнити” низку населених пунктів.

Чеченський спецназ Ахмат і полк спеціального призначення Північ-Ахмат перекинуті на напрямок Маринки на південний захід від окупованого Донецька.

Міністерство оборони Росії заявило, що штурмові загони 5-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу і спецпризначенці Ахмат провели наступальні операції в напрямку Маринки.

А ще Кадиров заявив, що російське військове командування наказало Росгвардії та силам Ахмат почати наступ у Запорізькій та Херсонській областях. Але аналітики ISW зазначають, що не спостерігаються жодні наступальні операції кадировців у Запорізькій чи Херсонській областях.

Війна в Україні, Рамзан Кадиров

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-01 08:01:30