Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

головні новини за 26 квітня 2024

Головна подія п’ятниці, 26 квітня – вже 21-ше засідання так званого Рамштайну (Контактної групи з питань оборони України). Ключова тема – надання систем ППО та артилерії.

Окупанти обстрілювали КАБами Суми на Дергачі під Харковом, а в Києві оголосили про термінову евакуацію двох лікарень через загрозу удару РФ по цих медичних закладах.

Водночас ГУР знищило на аеродромі Міноборони РФ у Москві гелікоптер Ка-32, який використовувався для підтримки операцій окупаційної армії.

Зараз дивляться

Про ці та інші події в Україні та світі за добу 26 квітня 2024 року – читайте у матеріалі на Фактах ICTV.

Рамштайн-21: що союзники дали Україні

Двадцять перше засідання у форматі Рамштайн відбулося в онлайн-форматі.

На початку виступив президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що Україна потребує щонайменше семи ЗРК Patriot.

А глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що саме ППО буде пріоритетом, а ще – артилерія і бронетехніка

Крім того, він анонсував новий пакет військової допомоги США для України на $1 млрд, який включатиме ракети для HIMARS, снаряди, системи ППО та інше озброєння.

Він також повідомив, що перші винищувачі F-16 почнуть прибувати в Україну вже цього року разом із навченими пілотами та персоналом для їх обслуговування.

Повернення в Україну тіл 140 загиблих захисників

26 квітня вдалося повернути додому 140 тіл загиблих українських бійців.

112 з них воювали на Донецькому, 20 – на Луганському, 5 – на Сумському, 2 – на Запорізькому та один – на Херсонському напрямках.

Експерти ще мають ідентифікувати особи загиблих, а потім репатрійовані тіла та останки передадуть родинам для гідного поховання.

Удари КАБами по Сумах та Дергачах

Сьогодні російські окупанти завдали удару двома керованими авіабомбами по промисловому об’єкту в Сумах  Наслідки атаки уточнюються.

Крім того, російська авіація атакувала КАБами Дергачі Харківської області. Зафіксовано прильоти по цивільній забудові – загорівся двоповерховий будинок.

Поранено чотирьох людей, троє з яких – діти: дві дівчинки 16 та 5 років, 4-річний хлопчик та жінка 52 років. У них легкі поранення та гостра реакція на стрес.

Евакуація двох лікарень у Києві

У КМДА повідомили про термінову евакуацію двох лікарень, одна з яких – дитяча, розташованих на вулиці Богатирській.

– Це пов’язано з відео, яке масово поширюється в інтернет-медіа, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. І що нібито в цих лікарнях перебувають військові, – пояснює місцева влада.

Там зауважили, що це провокація ворога, яку він намагається використати для удару по соціальній інфраструктурі, тому, щоб убезпечити хворих дітей, їхніх батьків і медперсонал, робиться все можливе, аби перевезти їх до інших медзакладів столиці.

ГУР знищило гелікоптер Ка-32 на аеродромі у Москві

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про знищення гелікоптера Ка-32 у ніч проти 26 квітня на аеродромі в Москві.

Також українська розвідка показала кадри, на яких видно, як палає вертоліт.

Йдеться про аеродром Остаф’єво у Москві, який експлуатується Міністерством оборони РФ спільно з підприємством Газпромавіа, що входить до структури ВАТ Газпром.

За даними розвідки, знищений Ка-32 використовувався РФ для підтримки операцій окупаційної армії.

Арешт Сольського та його звільнення під заставу

Вищий антикорупційний суд сьогодні обрав запобіжний захід міністру агрополітики Миколі Сольському, якого підозрюють у заволодінні державною землею на суму 291 млн грн, у вигляді тримання під вартою на 60 днів – до 24 червня, але з можливістю внесення застави у понад 75 млн грн.

Згодом Сольський вийшов з-під варти після внесення відповідної застави і він продовжує виконувати повноваження міністра аграрної політики та продовольства.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 793-тю добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Війна в Україні, військова допомога, Вертоліт, ГУР, Зброя для України, Київ, Микола Сольський, Москва, Ракетні удари Росії, Рамштайн, Російська агресія, Суми, Харківська область

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-26 20:00:55