Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що можна зробити з вчорашнього пюре: смачні рецепти

Улюблений гарнір, який ніколи не набридне – це безсумнівно картопляне пюре, яке ідеально підходить до м’яса, риби, птиці чи субпродуктів. Якщо раптом залишилась чимала кількість, і ви не знаєте, що зробити, підказуємо ідеї.

Що приготувати зі вчорашнього пюре: галушки

Фото: Unsplash

Галушки, ньоккі, кнедлики – як їх тільки не називають, але суть одна. До того ж, готується страва майже однаково,  потрібні лише картопляне пюре, яйце і борошно.

Інгредієнти:

  • 500 г картопляного пюре
  • 150 г борошна
  •  1 яйце
  • ⅓ ч. л. солі

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте вчорашнє картопляне пюре з борошном, додайте яйце та сіль. Замісіть тісто, яка не прилипає до рук.
  2. Поставте глибоку каструлю з водою вогонь і доведіть до кипіння.
  3. Сформуйте з тіста галушки та покладіть їх у окріп. Варіть 5-7 хв, поки вони не вийдуть на поверхню.
  4. За бажанням після цього галушки можна обсмажити на вершковому маслі до рум’яної хрусткої скоринки.
  5. Готові картопляні галушки можна посипати твердим сиром та подавати з вершковим або томатним соусом.

Що приготувати зі вчорашнього пюре: хрумкі крокети

картопляні крокети

Фото: Unsplash

Хіба хтось може відмовитися від хрусткого картопляного крокету на основі вчорашнього пюре? Мінімум часу – і у вас вже готова чудова закуска або гарнір.

Інгредієнти:

  • 500 – 600 г картопляного пюре
  • 250 г панірувальних сухарів
  • 1 склянка борошна
  • 1 яйце
  • 1 невеликий пучок свіжої петрушки
  • 2 ч. л. солі
  • рослинна олія для фритюру

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте вчорашнє картопляне пюре з яйцем. Додайте борошно, сіль, перець, нарізану петрушку та змішайте до однорідної консистенції.
  2. Сформуйте з маси крокети циліндричної або овальної форми.
  3. Обваляйте кожний у сухарях.
  4. Розігрійте олію на середньому вогні.
  5. Обсмажуйте крокети з обох боків до золотистого кольору.
  6. Потім відкладіть їх на паперовий рушник, щоб зняти зайвий жир.

Готові картопляні крокети можна подавати з соусом чи сметаною.

Що приготувати зі вчорашнього пюре: запіканка

запіканка з картоплі

Фото: Unsplash

Ніякої екзотики, лише найдоступніші продукти – вчорашнє пюре, сир, яйця, шпинат. Ця страва підходить до святкового і щоденного меню.

Інгредієнти:

  • 750 г  картопляного пюре
  • 300 мл молока
  • 200 г свіжого чи замороженого шпинату
  • 150 г твердого сиру
  • 12 яєць
  • 3 ст.л вершкового масла
  • 1 цибуля
  • 1 щіпка мускатного горіха
  • сіль, чорний мелений перець – до смаку

Приготування:

  1. Розтопіть масло у великій сковороді на середньому вогні. Додайте нарізаної цибулі, солі та обсмажуйте приблизно 5-7 хв.
  2. Потім додайте шпинат і продовжуйте готувати ще 5 хв.
  3. Після цього викладіть картоплю, влийте молоко з перцем. Готуйте, поки молоко не загусне. Зніміть з вогню та дайте повністю охолонути.
  4. У великій мисці збийте яйця з сіллю та тертим мускатним горіхом. Додайте суміш до картопляної маси разом з половиною порції натертого сиру.
  5. Добре перемішайте, викладіть у форму для запікання та накрийте фольгою. Запікайте у розігрітій до 190°C духовці протягом 30 хв.
  6. Потім зніміть фольгу, посипте рештою сиру і продовжуйте готувати ще 15-25 хв.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-26 16:20:33