Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чилі кон карне: рецепт приготування

Мексиканська кухня відома своєю “вогняністю”, чилі кон карне – не виняток. Соковита яловичина, ніжна квасоля та ароматний соус не залишить байдужим жодного гурмана. Як приготувати страву за класичним рецептом – у матеріалі Факти ICTV.

Чилі кон карне: класичний рецепт

Смачна гостра печеня з яловичиною, квасолею та овочами точно сподобається шанувальникам гострих страв. Адже класичний рецепт чилі кон карне передбачає використання свіжого перцю чилі, відомого своєю пекучістю.

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини
  • 2 ст. л. олії (оливкової або рослинної)
  • 1 велика цибуля
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ч. л. кумину
  • 2-3 перця чилі
  • 1 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. меленого чорного перцю
  • 400 г консервованих томатів
  • 400 г консервованої червоної квасолі
  • свіжа зелень – до смаку

Приготування чилі кон карне:

  1. Філе яловичини промийте під проточною холодною водою та обсушіть. М’ясо можна пропустити крізь м’ясорубку або подрібнити гострим ножем.
  2. Розігрійте олію в глибокій каструлі або сковороді на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та роздавлений часник і смажте до м’якості близько 5-7 хв. Потім додайте яловичину і смажте протягом 8-10 хвилин.
  3. Після цього всипте спеції та перемішайте масу, щоб вони рівномірно розподілились. Далі – томати та квасоля. Тушкуйте на слабкому вогні протягом 1-2 год.
  4. Коли м’ясо стане м’яким, зніміть з вогню.

Подавайте чилі кон карне гарячим зі свіжою зеленню, рисом або тортильєю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-26 18:20:51