Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Скільки порцій риби щотижня може запобігти раку та діабету ІІ типу – дієтологи

Дієтологи пояснили, яка кількість порцій риби має бути у щотижневому раціоні, щоб знизити ризик захворіти на рак і діабет ІІ типу.

Риба і здоровий раціон

Риба і морепродукти є джерелом легкозасвоюваного білка, який містить Омега-3 жирні кислоти, вітаміни D та B12 (рибофлавін). Крім того, вона багата на кальцій, калій, фосфор, залізо, цинк, йод, магній та калій.

Згідно з результатами дослідження Seafish, яке проводили у Великій Британії, збільшення споживання цих продуктів може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, раку кишківника та діабету ІІ типу.

Зараз дивляться

Молоді люди зазвичай споживають щотижня менше риби і морепродуктів порівняно з людьми старше 55 років, причому 22% усіх випадків захворювань, яким можна було запобігти, припадає на вікову категорію 25-34 років.

З цієї причини дієтологи рекомендують споживати принаймні дві порції жирної риби, як-от лосось, скумбрія, оселедець і форель.

Експерти наголошують, що навіть при обмеженому бюджеті можна знайти доступні корисні варіанти, які коштують менше, наприклад, сардини або минтай.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-29 15:52:20