Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

головні новини за 27 березня 2024

Фото: Факти ICTV

Російська армія завдала ударів по Харкову, Миколаєву та Запоріжжю. Зокрема, по Харкову ворог застосував авіабомби, коли ж по Миколаєву бив балістикою.

Паралельно із цим одразу в трьох окупованих містах України пролунали вибухи – Мелітополі, Маріуполі та Бердянську.

Що відбулося в Україні та світі за добу 27 березня 2024 року – читайте далі у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться

Зеленський на Сумщині

Президент Володимир Зеленський відвідав військових з 117 окремої бригади територіальної оборони.

Під час візиту Зеленський поспілкувався з українськими захисниками, а також вручив державні нагороди. Крім того, президент України оглянув командний пункт 117 бригади.

Окремо глава держави повідомив, що відвідав місцевість в Сумській області, де облаштовуються укріплені позиції і триває будівництво фортифікаційних споруд.

У своєму зверненні за підсумками 27 березня президент також розповів про свій візит в регіон.

Детальніше про відвідини Зеленським Сумської області – читайте в матеріалі на Фактах ICTV.

РФ скинула авіабомби на Харків

У Харкові вибухи лунали після 15:40 27 березня. Через російську атаку по багатоквартирних будинках є загиблий. Ще 19 людей – поранені, серед них четверо дітей. Були завдані пошкодження школі та лікарні.

Начальник Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що за попередніми даними, РФ сьогодні застосувала дешевий аналог крилатої ракети – “це УМПБ Д-30 СН, що виготовлений на базі ФАБ-250”.

– Маємо два прильоти – перше влучання по загальноосвітній школі, друге – прямо посеред житлових будинків, – уточнив він.

За його словами, авіацію для удару по житлових кварталам Харкова росіяни не використовували вже два роки – ці два удари стали першими з 2022 року.

Детальніше про атаку Росії по Харкову 27 березня – читайте на Фактах ICTV.

Удар РФ по Миколаєву та Запоріжжю

У Запоріжжі під час повітряної тривоги, орієнтовно о 17:11, пролунав вибух.

За півтори години до цього у Повітряних силах ЗСУ повідомляли, що на східному та північно-східному напрямках зберігається активність ворожої тактичної авіації із загрозою застосування авіаційних засобів ураження.

Також окупанти вдарили балістичними ракетами по Миколаєву.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич каже, що ракети влучили по території одного з підприємств, наразі відомо про 8 поранених серед цивільного населення. Їхній стан – легкий.

Є також незначні пошкодження в шести житлових будинках – це переважно вибиті вікна в окремих квартирах.

Вибухи у Маріуполі, Мелітополі та Бердянську

Сьогодні, 27 березня, стало відомо, що напередодні одразу в трьох окупованих містах України – Маріуполі, Мелітополі та Бердянську – одночасно пролунали вибухи.

Як повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, наразі уточнюються наслідки вибухів.

Окупанти своєю чергою розповідають про нібито роботу протиповітряної оборони.

Затримання агентів ФСБ

Служба безпеки затримала двох агентів ФСБ у Києві та в Одесі. Вони готували ракетні удари по військових частинах Сил оборони та об’єктах енергетики і телекомунікацій у трьох регіонах.

– У зоні особливої уваги агентів були армійські підрозділи, які забезпечують охорону Генштабу ЗСУ, дані про Сили оборони на Полтавщині, а також Київська телевежа і столична ТЕЦ, – йдеться у повідомленні.

Спочатку зловмисники намагалися виявити місця базування українських військ, а потім направити росіянам відповідні координати для коригування повітряних атак.

Про те, як координували агенти ФСБ свої дії з російською стороною, а також що саме робили на території України – читайте в матеріалі на Фактах ICTV.

Польща виділить більше коштів на снаряди для ЗСУ

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський каже, що його країна має намір збільшити суму фінансування в рамках ініціативи Чехії щодо закупівлі снарядів для України.

Він не став називати точну суму, але запевнив, що цифри будуть удвічі більшими, ніж було заявлено, коли Варшава тільки приєдналася до пропозиції Праги.

Детальніше про чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів та роль у цьому Польщі – читайте на Фактах ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-27 21:10:39