Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Нідерланди виступили за перехоплення російських дронів та ракет над територією НАТО

Фото: Getty Images

Країни-члени НАТО мають виявляти та перехоплювати російські безпілотники та ракети, коли ті порушують повітряний простір держав Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс за підсумками зустрічі з литовським колегою Лаурінасом Кащюнасом.

Збиття ракет РФ в небі НАТО

Очільник нідерландського Міноборони назвав заліт російських дронів та ракет у небо країн Альянсу неприйнятним та небезпечним.

– Наша відповідь має бути чіткою. Безпілотники та ракети, що входять в наш повітряний простір, мають бути виявлені й перехоплені. В разі потреби НАТО має надати підтримку окремим членам Альянсу, — додав він.

Брекельманс додав, що єдиний у цьому рішенні з головою Міноборони Литви.

Не уточнюється, чи держави готові саме на збиття ракет та дронів РФ.

Заліт російських дронів в Латвію та Румунію

Нагадаємо, у ніч на 8 вересня ударні БпЛА РФ перетнули кордон одразу двох країн НАТО – Румунії та Латвії. Тоді обидві держави Альянсу вирішили не збивати російські безпілотники, а дати їм вільно рухатись далі за своїм маршрутом.

Той самий Брекельманс, пояснюючи такі дії країн НАТО, казав, що участь інших країн у збитті російських ракет і дронів, які прямують над Заходом України та наближаються до їхнього повітряного простору, може стати не найефективнішим способом розв’язання проблеми.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше президент Володимир Зеленський під час Ялтинської Європейської Стратегії (YES) заявив, що західні партнери України легко об’єднуються для збиття ракет й дронів в повітряному просторі Близького Сходу, але досі не можуть ухвалити аналогічне рішення щодо збиття ракет та дронів РФ над Україною.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-16 20:53:57