Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Італійський суп з фрикадельками: покроковий рецепт

Овочевий суп з фрикадельками урізноманітнить меню вашої родини. Цікаво, що цю страву в Італії вважають супом для подружжя і готують на весілля.

Зазвичай суп готують з наваристого курячого бульйону. Та можна використати м’ясний або овочевий.

Фрикадельки також можна готувати з курятини, змішаного яловичого фаршу зі свинним, можна додати до нього перекручену копчену ковбасу. Також шеф радить у фарш додати корінь селери або шпинат.

Зараз дивляться

Фрикадельки формуйте маленькі. Вони будуть більш соковитими, якщо, перед тим як варити, обсмажити їх на олії, змішаній з вершковим маслом.

Можна додати у суп часник.

Інгредієнти

Для супу:

  • 150 г стебел селери
  • 150 г моркви
  • 100 г ріпчастої цибулі (можна замороженої)
  • 100 г листів шпинату
  • 100 г цукіні
  • 100 г фенхелю (або ½ ч. л. насіння)
  • 40 г пармезану
  • 1,5 л води
  • 1 ст. л. оливкової олі
  • сіль до смаку

Для фрикадельок

  • 300 г курячого філе
  • 1 яйце
  • 20 г шпинату
  • 50 г кореня селери
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів
  • сіль і перець до смаку

Моркву, цибулю й корінь фенхелю почистіть та наріжте невеликими кубиками. Так само поріжте один цукіні та стебла селери.

Розігрійте на пательні оливкову олію та обсмажте спочатку моркву і цибулю.

Обсмажте до м’якості, потім додайте фенхель, цукіні та селеру. Обсмажуйте 1-2 хвилини.

Корінь фенхелю можете замінити насінням, використавши ½ ч. ложки, щоб отримати кроповий аромат та смак.

У каструлю налийте воду та викладіть туди овочеву піджарку. Варіть на середньому вогні 20 хв. Посоліть до смаку.

Зробіть фарш для фрикадельок. Двічі перекрутіть через м’ясорубку куряче філе, а також листя шпинату та 50 г стебел селери.

У фарш додайте яйце та панірувальні сухарі. Посоліть і поперчіть до смаку. Сформуйте маленькі фрикадельки. Обсмажте їх до золотавої скоринки і додайте в суп.

Варіть суп з фрикадельками ще 5-7 хв, зніміть з вогню.

Подрібніть 100 г листя шпинату та додайте в суп. Розлийте по тарілках і додайте тонкі слайси пармезану.

Джерело: Євген Клопотенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-11 14:47:17