Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Експертка вказала помилку при сушінні волосся, яка швидко робить його жирним після миття

За спекотної погоди волосся швидко стає жирним і брудним, попри те, що його часто миють. У першу чергу це стосується жінок. Експерти стверджують, вся справа в тому, що більшість неправильно його висушує.

Певно, ви запідозрите, що винен фен. Насправді, навпаки.

Експертка з волосся тріхолог Еббі Юнг стверджує, більшість жінок вважають, що на вулиці вітерець та сонце природним шляхом висушать волосся краще і безпечніше, ніж фен, який, начебто, руйнує його.

Щодо шкоди фену – це абсолютний міф, зазначає Юнг. Просто треба знати, як ним правильно користуватися, щоб не завдати теплового ушкодження волоссю.

За словами експертки, сушка на повітрі може бути гіршою для стану волосся, ніж звичайне використання фена. Це було доведено вченими, які опублікували своє дослідження ще 1981 року, просто його результати не набули широкого розголосу.

– Волосся, висушене на повітрі, втрачає шкірне сало повільніше, ніж волосся, висушене феном, – посилається на дослідження Юнг.

Вона пояснює, що шкірне сало – липка і масляниста речовина, яку виробляють сальні залози, розташовані поруч із волосяними фолікулами.

Коли ми сушимо волосся феном, це сало зникає швидше. А даючи волоссю висохнути природним чином, ми уповільнюємо втрату шкірного жиру. Він швидко накопичується і знову маємо масне, брудне волосся, хоча лише вчора його мили.

Сама Еббі за будь-яких умов сушить 80% своїх довгих локонів за допомогою фену для коренів.

Джерело: Daily Star

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-01 10:54:29