Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ігнат про очікування від Рамштайну

Уздовж лінії розмежування РФ наразі  проводить активну повітряну розвідку за допомогою безпілотної авіації, оскільки намагається зрозуміти подальші дії Сил оборони, а також не зменшує інтенсивність ракетних обстрілів. На знищення усіх цих повітряних цілей ППО потрібно більше зенітних керованих ракет.

Про очікування від сьогоднішнього засідання у форматі Рамштайн в ефірі телемарафону Єдині новини заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення знищено вже 3 333 дронів оперативно-тактичного рівня (це Орлан-10 та інші), а також майже 1 200 крилатих ракет.

– Треба розуміти, що на все це йдуть зенітні керовані ракети, там само як і на іншу техніку. Ми бачимо, що травень був насичений ударами, проте червень не менш насичений. Саме тому допомога західних союзників у контексті Рамштайну дуже актуальна для Повітряних сил. Від цього залежить оборона та безпека держави, – пояснив Ігнат.

Він наголосив, що на сьогодні сили ППО дуже залежні від прямого постачання саме зенітного озброєння та зенітних керованих ракет.

– На кожну таку ціль інколи по дві ракети використовується. Тому ми повинні нарощувати їх постачання. Не був готовий Захід до таким масштабних дій в Україні, давайте говорити прямо. Тому нарощується виробництво різних типів озброєння. Україна отримуватиме нові системи, але головне  – кількісно збільшити постачання, щоб перекрити всі напрямки.  Ми залежні від цих поставок, але те, що зараз посилюється ППО – це факт, і так буде надалі, – підсумував Ігнат.

Фото: Медіацентр Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-15 10:29:14