Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи можна при грудному вигодовуванні їсти черешню: пояснює лікар

Часто після того, як жінка стає матір’ю, вона починає набагато уважніше ставитися до свого щоденного раціону харчування. Далеко не кожен продукт приносить користь, деякі з них можуть і нашкодити.

Неможливо передбачити розвиток у малюка алергії, кольок і здуття живота. Крім цього, до вживання деяких ягід і фруктів необхідно відноситись дуже уважно. Однак чи можна при грудному вигодовуванні їсти черешню – читайте в матеріалі.

Як вибрати хороші черешні

  1. Купуйте ягоди в розпал сезону, тобто в червні-липні. Окрім вигідної ціни в цей час ягоди є набагато більш корисними, ніж ті, що можна придбати, скажімо, весною.
  2. Огляньте кілька ягід на наявність вм’ятин або м’яких місць, це також свідчить про перезрілість і початок процесу гниття.
  3. Уважно дивіться на колір черешні, адже він повинен бути темно-червоним. Чим темніша ягода, тим більше в ній міститься поживних речовин.
  4. Купуючи черешню, понюхайте ягоду. Якщо вона не першої свіжості, ви відчуєте це по запаху. Черешня повинна бути пружною і мати насичений приємний аромат.

Чи можна при грудному вигодовуванні їсти черешню

За словами сімейного лікаря Лілії Сарахман, вагітність чи лактація не повинні змушувати жінку відмовитися від черешні. Дієти жінки, що знаходиться на грудному вигодовуванні, не існує.

Тому вживання черешні в помірних кількостях принесе не тільки насолоду, а й  неймовірну користь, адже це:

  • хороше джерело вітаміну С;
  • калію;
  • клітковини;
  • антоціанів;
  • мелатоніну та інших поживних речовин, необхідних нашому організму для оптимального функціонування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-26 19:00:27