Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Через великі втрати РФ перекидає залишки зеків-окупантів зі штурмових рот “Z” до “Добровольчого корпусу” – ГУР

У Головному управлінні розвідки МО України повідомляють, що Російська Федерація перекидає залишки зеків-окупантів із так званих штурмових рот “Z” до так званого “Добровольчого корпусу”.

 – За наказом Путіна № ПРС-563, штурмові роти “Z” були сформовані із засуджених осіб для ведення наступальних дій та міських боїв під час війни проти України, – йдеться у повідомленні. 

 У ГУР зазначають, що на практиці окупаційні підрозділи, укомплектовані так званим “спецконтингентом”, показали вкрай низьку боєздатність.

Серед зеків-окупантів процвітає алкоголізм, мародерство, а також  дезертирство ― зокрема й через катастрофічні втрати.

Для перегрупування та доукомплектації так званого “Добровольчого корпусу” засудженими особами військове керівництво Москви  утворило спецкомісію, яку очолив заступник начальника штабу російських окупаційних військ в Україні генерал-майор Польгуєв.

– Комісії видано наказ відібрати близько 2 тисяч осіб з числа “спецконтингенту”, провести з ними вишкіл на полігонах, розташованих на  тимчасово окупованих українських територіях, та перекинути в зону бойових дій, – розповіли в ГУР. 

Для членів спецкомісії Польгуєва на окупованих територіях України передбачена посилена охорона, а за дисципліною серед зеків-добровольців стежитимуть групи воєнної поліції РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-15 11:26:25