Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Росія відчуває наближення своєї поразки. Верещук про організацію виборів на окупованих територіях

Фото: Офіс президента

Росія відчуває наближення своєї поразки й тому конвульсивно намагається якомога швидше поглинути тимчасово окуповані території, а людей які там проживають хочуть змусити підкоритися окупаційній владі. 

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини заявила віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Вона нагадала що українська влада не визнає і ніколи не визнає жодні вибори, жодні референдуми, а також документи, які видаються на окупованих територіях. 

– Україна не визнає жодних документів і тим паче примусової паспортизації. Однак людям треба бути дуже обачними, бо потім, коли ми відновимо контроль і територіальну цілісність України будуть питання у правоохоронних органів, і щоб дати на них відповідь треба чітко розуміти – намагатися не співпрацювати з ворогом, якщо є така можливість не брати паспорт і за найбільшої можливості – виїхати, – сказала вона.

Також міністрка розповіла, що на розгляд Парламенту внесли законопроєкт, який передбачає розмежування покарання для людей які є коло барантами й тих сто був змушений перейти на бік ворога.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-02 13:20:57