Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

З початком наступу Сил оборони РФ перекинула у Бердянськ 20 гелікоптерів – супутникові фото

З початком наступальних дій Сил оборони України Росія перекинула 20 гелікоптерів на аеродром у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області.

Про це повідомляють Схеми, які отримали супутникові знімки Planet Labs.

Загалом на аеродромі Бердянська станом на 13 червня перебувають щонайменше 27 російських гелікоптерів. Двадцять з них з’явились на летовищі нещодавно – це підтверджують супутникові знімки за 31 травня.

Схеми

Схеми

За допомогою двох авіаційних експертів журналістам вдалось ідентифікувати моделі гелікоптерів.

На летовищі перебувають:

  • 5 вертольотів Ка-52;
  • 9 вертольотів Мі-8 або Мі-24;
  • 13 вертольотів Ка-29.

Авіаційний експерт Анатолій Храпчинський розповів, що більшість гелікоптерів – це для підтримки сухопутних сил РФ та підсилення захисту від контрнаступу ЗСУ. Мі-8 можуть використовувати для евакуації, але скоріш їх також використовують для оперативного перекидання військових або оснащення ближче до полю бою.

– Судячи з супутникових знімків, аеродром Бердянська нині використовується, як оперативний аеродром для розгортання частин армійської авіації РФ, які базуються в окупованому Криму. Це вкрай необхідно для них, оскільки в умовах віддаленого базування ефективна підтримка сухопутних військ – “робота по заявкам” – неможлива, – повідомив військовий експерт Михайло Жирохов.

Він додав, що російські гелікоптери, що базуються на аеродромі, також можуть використовувати для екстреної евакуації поранених та перекидання військ і спорядження.

Раніше речник Генштабу Збройних сил Андрій Ковальов повідомив, що Сили оборони України просунулися на Бердянському напрямку від 500 м до 1 км.

Джерело: Схеми

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-14 08:35:29