Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Жовта черешня: заготовки на зиму та рецепти

Жовта черешня – чудовий інгредієнт для приготування різних заготовок на зиму.

Як заготовити жовту черешню смачно і просто – читайте в матеріалі.

Варення з жовтої черешні: рецепт

Варення – один із найпопулярніших способів зберегти черешню. Воно чудово підходить для сніданків з хрусткими тостами, десертів і випічки.

Інгредієнти:

  • жовта черешня – 1 кг
  • цукор – 1 кг
  • сік лимона – 2 ст. л.
  • цедра лимона – 1 ст. л.

Як зробити варення з жовтої черешні:

  1. Ягоди переберіть, видаліть хвостики. Гарно промийте черешню холодною водою, видаліть кісточки.
  2. У каструлі засипте черешню цукром і залиште на 3-4 години, щоб вона пустила сік.
  3. Додайте сік лимона, поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння.
  4. Варіть варення на слабкому вогні протягом 40 хвилин, регулярно знімаючи пінку та перемішуючи деревяною ложкою.
  5. За 10 хвилин до закінчення приготування додайте цедру лимона та перемішайте.
  6. Гаряче варення розлийте у стерилізовані банки та закатайте.

Компот з жовтої черешні: рецепт

Цей напій зберігає природний смак та аромат черешні. Він стане відмінним доповненням до обіду або вечері, а також корисним напоєм для дітей.

Інгредієнти:

  • жовта черешня – 1 кг 200 г
  • вода – 2 л
  • цукор – 500 г
  • лимонна кислота – 1 ч. л.
  • листочки м’яти – 6-8 шт.

Як приготувати компот з жовтої черешні:

  1. Черешню висипте у глибоку миску та гарно промийте. Викладіть ягоди на друшляк, дайте стекти воді. Видаліть кісточки.
  2. Ягодами наповніть стерилізовані банки черешнею на 1/3 і додайте промиті листочки м’яти.
  3. У каструлі закип’ятіть воду з цукром. Варіть близько 7 хвилин.
  4. Перелийте цукровий сироп у банки з черешнею та накрийте кришками. Залиште на 15 хвилин.
  5. Сироп перелийте у каструлю, доведіть до кипіння, додайте лимонну кислоту. Проваріть 1 хвилину.
  6. Знову перелийте сироп у банки та відразу закатайте. Банки з компотом з черешні переверніть і залиште до повного охолодження.

Нижче рецепт жовтої черешні на зиму, який подобається усім, без виключення!

Джем з жовтої черешні: рецепт

Джем з черешні виходить дуже густий та ароматний. Його можна використовувати як прослойку для тортів і печива, як начинку для пирогів чи й просто намастити на хліб.

Інгредієнти:

  • жовта черешня — 1 кг
  • цукор — 800 г
  • пектин — 10 г (якщо потрібно для загущення)
  • сік лимона — 2 ст. л.

Як приготувати джем з жовтої черешні:

  1. Промийте черешню, видаліть кісточки та подрібніть занурювальним блендером до стану пюре.
  2. Додайте цукор і сік лимона, доведіть до кипіння на повільному вогні.
  3. Варіть 35-40 хвилин, періодично помішуючи. Якщо джем не густий, додайте пектин і варіть ще 5-10 хвилин.
  4. Гарячий джем розлийте у стерилізовані банки та відразу закатайте.

Як заготовити жовту черешню на зиму, цей чудовий літній скарб, ми вже знаємо. Оберімо рецепт і нумо готувати. Буде смачно та красиво! Смачної зими!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-24 16:34:55