Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати абрикосове варення з коньяком: покроковий рецепт

Яскраві помаранчеві плоди абрикосів зваблюють нас кожного року. С кільки б ми не говорил и що солодке некорисне, а варення з абрикосів варимо. Бо то святе.

Шеф Євген Клопотенко пропонує додати до варення коньяку.

Спробуємо, адже він стверджує, що алкоголь надає приголомшливого терпкого посмаку та аромату варенню.

Абрикосове варення з коньяком: рецепт

Замість волоських горіхів можна взяти кеш’ю чи мигдаль.

Інгредієнти:

  • 1 кг абрикосів
  • 100 г ядер волоських горіхів
  • 500 г цукру
  • 100 мл коньяку
  • 20 мл води

Приготування:

  1. Помийте абрикоси та очистьте від кісточок. Аби варення було ідеальним, краще вибирати стиглі та соковиті плоди.
  2. Викладіть плоди у каструлю, всипте цукор та додайте воду. Поставте каструлю на середній вогонь.
  3. Після того, як варення почне кипіти, додайте ядра волоських горіхів. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть ще 7-10 хвилин.
  4. За кілька хвилин до готовності влийте 100 мл коньяку і перемішайте.
  5. Стерилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом та розлийте абрикосове варення.
  6. Дайте банкам охолонути та поставте у прохолодне місце.

Джерело: Євген Клопотенко 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-18 23:40:07