Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Салати на Великдень 2024: легкі рецепти

Салати на Великдень – чудовий спосіб урізноманітнити святкове меню та додати цьому світлому весняному святу яскравих барв.

Тому ділимося з вами рецептами апетитних салатів на Великдень, які вам обов’язково прийдуться до смаку.

У статті ви дізнаєтеся який салат приготувати на Великдень, щоб порадувати себе та здивувати близьких. Готувати будемо салати з крабовими паличками, куркою та печінкою тріски.

Дозвольте смаку та традиціям об’єднатися в цій величній пасхальній урочистості. Буде смачно та красиво!

Салат “Великоднє яйце”

За основу можна взяти будь-який ваш улюблений салат. Наш вибір – салат з крабовими паличками.

Інгредієнти:

  • крабові палички – 1 упаковка (240 г)
  • яйця варені – 6 шт.
  • огірки свіжі – 2-3 шт.
  • цибулина – 1 шт. +цукор, оцет або сік лимона для маринування
  • локшина швидкого приготування – 1 пачка (85 г)
  • морквина варена – 1 шт.
  • горошок консервований – 3 ст. л.
  • кукурудза консервована – 5 ст. л.
  • майонез – до смаку
  • петрушка та вершковий сир – для прикрашання

Як приготувати салат “Великоднє яйце”

  1. Локшину запарити зі спеціями, як указано на упаковці. Потім воду злити, а локшину охолодити.
  2. Цибулину почистити, нарізати кубиками та замаринувати в окропі з оцтом або соком лимона (5 ст. л. окропу, 1 ст. л. оцту або 2 ст. л. соку лимона та 0,5 ч. л. цукру). Залишити на 10 хвилин, потім промити та злегка віджати.
  3. Яйця почистити відокремити білки від жовтків та нарізати їх.
  4. Огірки помити, почистити та нарізати кубиками.
  5. Моркву нарізати кубиками, поєднати з горошком та кукурудзою.
  6. Крабові палички почистити та натерти на тертці або нарізати кубиками.
  7. Викладаємо салат у формі яйця на овальну таріль шарами. Кожен шар солимо та змащуємо майонезом: крабові палички – цибуля – білки – огірки – жовтки. Потім розкладаємо локшину. Робимо поверху салату сіточку з майонезу.
  8. Прикрашаємо салат шаром моркви з горошком і кукурудзою, вершковим сиром та листочками петрушки.

Апетитний салат на Великдень готовий. Смачного!

Салат “Гніздо”

Яйця, перед тим, як викласти на салат, можна пофарбувати будь-яким зручним способом. Як пофарбувати яйця у вині, читайте тут.

Інгредієнти:

  • яйця варені – 5 шт.
  • картопля варена – 1 шт.
  • морква варена – 1 шт.
  • огірки мариновані або свіжі – 2-3 шт.
  • курка варено-копчена, шинка або ковбаса – 300 г
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • майонез – до смаку
  • сир твердий – 150 г
  • варені яйця (курячі або перепелині), кріп, петрушка – до смаку

Як приготувати салат “Гніздо”

  1. Яйця та овочі почистити. Яєчні жовтки розкришити. Сир натерти на середній тертці.
  2. Яєчні білки, картоплю, моркву, огірок, курку нарізати кубиками, посолити, поперчити, заправити майонезом та перемішати.
  3. Отриманий салат викласти на тарілку. У центрі зробити заглиблення.
  4. Посипати салат тертими жовтками та зробити сіточку з майонезу.
  5. Посипати салат тертим сиром. У центр викласти цілі яйця.
  6. Прикрасити салат зеленню та розкласти яйця.
  7. Помістити салат на 3-4 години у холодильник.

Салат “Паска”

Відразу ніхто і не зрозуміє, що на столі стоїть салат. Багато хто з гостей спочатку подумає, що це паска.

Салат Паска

Інгредієнти:

  • рис варений – 4 ст. л.
  • морквина – 1 шт.
  • печінка тріски – 1-2 баночки
  • печериці смажені – 300 г
  • цибуля зелена – 1 пучок
  • яйця варені – 5 шт.
  • сухарики домашні – до смаку
  • майонез – до смаку
  • твердий сир – 100 г
  • вершковий сир – 110 г
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • кондитерська посипка – для прикрашання

Як приготувати салат “Паска”

  1. Моркву та яйця чистимо. Моркву натираємо. У яєць відокремлюємо білки від жовтків і подрібнюємо їх.
  2. З баночок з печінкою тріски зливаємо рідину, а її нарізаємо або розтираємо виделкою. Зелену цибулю нарізаємо.
  3. Твердий сир натираємо. Сухарики подрібнюємо в крихту блендером.
  4. На пласку тарілку ставимо високе сервірувальне кільце. Викладаємо салат щільно шарами. Кожен шар солимо, перчимо, змащуємо майонезом: рис – печінка тріски – зелена цибуля – морква – печериці – твердий сир – яєчні жовтки.
  5. Акуратно знімаємо сервірувальне кільце. Салат змащуємо тонким шаром майонезу. Посипаємо верх і боки меленими сухариками.
  6. Вершковий сир збиваємо з вареними білками та 2 ст. л. майонезу.
  7. Отриманий “крем” викладаємо у кондитерський шприц або мішечок.
  8. Прикрашаємо “кремом” салат та посипаємо кондитерською посипкою.

Вишуканий салат “Паска” готовий. Смачного!

Отже, легкі рецепти салатів на Великдень ми маємо. Який оберете саме ви?! Усім смачного і приємного свята!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-22 17:37:58