Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що приготувати з варених яєць: прості та смачні рецепти

Що приготувати з варених яєць? Страв безліч! Наприклад, варені яйця можна використовувати як начинку (раз з зеленою цибулею та зеленню) для пирогів та пиріжків. Так можна використати їх у салатах, намазках, додавши до авокадо та намастивши на тости. І це ще не все!

Отже, прості страви з вареними яйцями, які легко і просто можна приготувати в домашніх умовах – читайте в матеріалі нижче.

Салат із вареними яйцями та зеленою цибулею

Вітамінний салат за лічені хвилини!

Інгредієнти:

  • яйця зварені вкруту – 6 шт.
  • зелена цибуля – 200-300 г
  • кріп нарізаний – 1 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку
  • сметана чи майонез – 5 ст. л. або до смаку

Приготування:

  1. Яйця чистимо та нарізаємо кубиками.
  2. Цибулю промиваємо, обсушуємо та нарізаємо.

Продовження рецепта тут.

Намазка з варених яєць із плавленим сирком

Такою апетитною намазкою можна також нафарширувати половинки варених яєць.

Інгредієнти:

  • яйця зварені вкруту – 4 шт.
  • плавлений сирок – 1 шт.
  • твердий сир – 60 г
  • часник – 1 зубок
  • сіль, перець – до смаку
  • майонез – до смаку

Приготування:

  1. Натираємо на середній тертці почищені яйця, плавлений сирок та твердий сир.
  2. В отриману масу додаємо пропущений через прес часник.
  3. Намазку солимо, перчимо, заправляємо майонезом та гарно перемішуємо.

Начинка з варених яєць, зеленої цибулі та кропу для пирогів та пиріжків

Така начинка актуальна в будь-який сезон.

Інгредієнти:

  • варені яйця – 6 шт.
  • зелена цибуля – 100-150 г
  • кріп – 4-5 гілочок
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • майонез та плавлений сирок (не обов’язково) – до смаку

Приготування:

  1. Яйця чистимо, промиваємо й нарізаємо кубиками.
  2. Зелену цибулю та кріп миємо, обсушуємо, нарізаємо.
  3. Поєднуємо все в мисці, солимо, перчимо. За бажанням додаємо майонез та натертий на середній тертці плавлений сирок.

Як приготувати смачний пиріг із яйцями та зеленою цибулею читайте тут.

Тости з пастою авокадо, яйцями та сиром

Смачна та корисна намазка прийдеться до смаку всім!

Інгредієнти:

  • авокадо (бажано сорту Хаас) – 1 шт.
  • яйця варені – 2 шт.
  • сік лимона – 0,5 ч. л.
  • кріп – до смаку
  • пармезан тертий – 1 ст. л.
  • оливкова олія – 1-2 ч. л.
  • сіль та спеції – до смаку
  • тостовий хліб обсмажений або підсушений у духовці – 4 шт.

Приготування:

  1. Почистити авокадо та вийняти кісточку. Яйця також почистити та промити.
  2. Авокадо нарізати, полити соком лимона та викласти в миску.
  3. Додати нарізані кубиками чи натерті яйця та влити оливкову олію.
  4. Отриману масу посолити, посипати спеціями до смаку та перемішати.
  5. Пастою змастити тостовий хліб. Смачного!

Фаршировані яйця з філе оселедця

Інгредієнти:

  • варені яйця – 6 шт.
  • філе оселедця – 1 шт.
  • майонез – 2 ст. л.
  • кріп нарізаний – 1 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. Почищені яйця розрізати навпіл і вийняти жовток.
  2. Зробити пасту із жовтків, нарізаного кубиками філе оселедця, кропу та майонезу.
  3. Посипати пасту сіллю та перцем, перемішати.
  4. Нафарширувати отриманою начинкою половинки яєчних білків. Прикрасити до вашого смаку.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-08 19:01:44