Україна і світ
Салат Тіффані з виноградом: як приготувати з куркою та сиром
Салат Тіффані – чудова ідея для святкового столу чи романтичної вечері. Поєднання курки, сиру, яєць, горіхів і соковитого винограду створює унікальний смак!
Тому сьогодні у нас для вас найкращий рецепт салату Тіффані. Детальніше – читайте в матеріалі.
Салат Тіффані: рецепт
Особлива подача з виноградом зверху додає салату святковий вигляд і елегантність.
Інгредієнти:
- 500 г вареного чи копченого курячого філе
- 4 варених яйця
- 100 г твердого сиру
- 100 г винограду без кісточок
- 100 г смажених волоських горіхів
- 1 цибулина (бажано біла)
- майонез, сіль – до смаку
Приготування:
- Горіхи злегка підсушіть на сухій сковороді. Потім їх охолодіть та подрібніть.
- Сир натріть на середній тертці. Виноград промийте та обсушіть.
- Куряче філе наріжте кубиками. Якщо при варінні не додавали сіль, підсоліть зараз.
- Почищену цибулину дрібно наріжте та залийте гарячою водою з дрібкою цукру та 1 ч. л. оцту. Потім злегка відіжміть.
- Яйця почистьте і дрібно наріжте чи натріть на грубій тертці.
- Салат викладаємо на пласку тарілку шарами так: 1/2 курячого філе – 1/2 маринованої цибулі – горіхи – 1/2 сиру – 1/2 яєць. Шари повторіть. Кожен шар змащувати майонезом і солити до смаку.
- Завершіть салат щедрим шаром майонезу.
- Розріжте кожну ягоду винограду навпіл і викладіть зрізом донизу на верхній шар салату, створюючи красиву виноградну шапочку.
- Помістить салат Тіффані у холодильник мінімум на 2-3 години для просочення. Смачного!
Якість винограду чудово доповнюється хрусткими горіхами, а сир додає ніжності. Спробуйте замінити частину горіхів мигдалем чи додати дрібку меленого мускатного горіха.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-13 13:04:00