Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

МОК допустив ще 14 “нейтральних” атлетів до Олімпіади-2024

Міжнародний олімпійський комітет завершив перегляд “нейтральних” спортсменів на відповідність критеріям для участі в Олімпіаді-2024 ще в чотирьох видах спорту.

Про це йдеться на офіційному сайті організації.

МОК допустив 10 “нейтральних” тенісистів до Олімпіади

Спортсменів із РФ та Білорусі перевірили цього разу в тенісі, стрільбі, сучасному п’ятиборстві та академічному веслуванні.

Зараз дивляться

МОК не допустив “нейтральних” атлетів у змаганнях із сучасного п’ятиборства, на які претендували дві представниці Білорусі. Також у стрільбі та академічному веслуванні допустив по два спортсмени. Перевірку в цих дисциплінах не пройшли по одному атлету.

А ось у тенісі схвалення МОК отримали всі десять тенісистів, які мали ліцензії.

В академічному веслуванні допущено двох осіб із громадянством Білорусі – Євгена Залатого та Татяну Клімович. Так само двох білорусів допустили у змаганнях зі стрільби: Дар’ю Чуприс та Олександру Пятрову.

Допуски отримали також такі тенісисти:

  • із Росії – Даніїл Мевдедєв, Андрій Рубльов, Карен Хачанов, Роман Сафіуллін, Дарья Касаткіна, Людмила Самсонова, Катерина Алєксандрова, Мірра Андрєєва;
  • із Білорусі – Аріна Соболенко, Вікторія Азаренко.

Раніше третя ракетка світу Соболенко вже повідомила, що має намір пропустити Олімпіаду. Також від участі в Олімпіаді відмовився Андрій Рубльов.

Нещодавно повідомлялося, що МОК дозволив брати участь у літній Олімпіаді в Парижі 14 спортсменам із Росії та 11 – з Білорусі. Серед них із Росії – десять борців, троє велосипедистів, одна стрибунка на батуті. А з Білорусі – шестеро борців, два стрибуни, велосипедистка та два гирьовики.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 10:13:43