Дієтологи назвали насіння, яке дійсно знижує рівень цукру в крові – всього п’ять видів
Дієтологи спростували твердження, що будь-яке насіння корисне при діабеті. Вони назвали лише п’ять видів, які не тільки знижують рівень цукру в крові, а й є цінним доповненням до дієти людей, що страждають на діабет. Це соняшникове, гарбузове насіння, а також насіння пажитника, базиліка і кунжуту.
П’ять видів цукрознижуючого насіння
Фахівець з клінічного харчування та дієтології Сакші Сінгх перерахував насіння, яке варто, в той чи інший спосіб, включити в свій раціон хворим на діабет. Воно не лише допоможе регулювати рівень цукру в крові, а й збагатить організм поживними речовинами і стане ароматним доповненням до їжі.
Гарбузове насіння. Це чудове джерело магнію, цинку, міді та селену. Названі мікроелементи відіграють вирішальну роль у вуглеводному обміні та виробленні інсуліну, знижуючи ризик ускладнень діабету.
Зараз дивляться
Насіння пажитника. Доктор Сінгх прямо називає це насіння протидіабетичним засобом. Він радить замочити на ніч чайну ложку насіння в склянці води і випити наступного дня. Це допоможе нормалізувати рівень глюкози в крові.
Насіння соняшника. Ним можна насолоджуватися окремо або додавати в різні страви. Галактоманнан, різновид розчинної клітковини, що міститься в насінні соняшнику, є важливим елементом, який уповільнює швидкість травлення та засвоєння вуглеводів. Це знижує рівень глюкози в крові при діабеті та покращує толерантність до глюкози.
Насіння базиліка. Воно багате на клітковину, антиоксиданти, омега-3 жирні кислоти та інші поживні речовини. Це насіння досить ефективно підтримує рівень цукру в крові у хворих на діабет II типу.
Насіння кунжуту. Воно є чудовим джерелом магнію, клітковини та лігнанів. Клітковина в насінні кунжуту уповільнює травлення, запобігаючи швидкому підвищенню рівня цукру в крові. А лігнани, присутні в насінні кунжуту, мають яскраво виражені протидіабетичні властивості та можуть допомогти підвищити чутливість до інсуліну.
Клітковина, корисні жири і білки
Дієтолог Сакші Сінгх зазначає, що всі п’ять видів названого ним насіння, є прекрасними джерелами харчових волокон, тобто, клітковини, омега-3 жирних кислот і рослинного білка.
Усе це є запорукою того, що, вживаючи щодня хоча б один вид насіння, хворі на діабет зможуть не тільки стабілізувати рівень цукру в крові, а й збагатити організм важливими для організму речовинами.
Однак Сінгх все ж нагадує, лише збалансоване харчування, регулярні фізичні вправи та належне лікування є ключовими компонентами лікування діабету.
Джерело: OnlyMyHealth
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-28 11:57:45