Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Абрикоси з желатином на зиму: рецепт приготування

Сезон абрикосів у самому розпалі! То чому б нам не приготувати чудову заготівлю – абрикоси із желатином на зиму?

За запропонованим нами рецептом виходить неперевершений домашній абрикосовий мармелад!

Це дійсно один із найсмачніших десертів, який варто спробувати.

Абрикоси з желатином на зиму: рецепт

Можна зробити заготівлю на зиму або ж приготувати, щоб смакувати зараз, розливши масу у форму та залишивши в холодильнику до застигання. Після цього нарізати мармелад на шматочки та обсипати цукром.

Інгредієнти на 3 півлітрові банки:

  • абрикоси – 1 кг
  • цукор – 500 г
  • вода – 400-500 мл
  • желатин швидкорозчинний – 25 г +тепла вода 200 мл

Абрикоси із желатином: рецепт на зиму покроково

  1. Абрикоси промиваємо, розділяємо навпіл, видаляємо кісточки та викладаємо в каструлю.
  2. Вливаємо до них воду і доводимо, іноді помішуючи, до кипіння.
  3. Потім перебиваємо їх блендером і поєднуємо із цукром. Ставимо каструлю з пюре на вогонь і, після закипання води, готуємо на середньому вогні приблизно 40 хвилин. Важливо періодично перемішувати, щоби не пригоріло. Потім вогонь ще трішки зменшуємо і варимо ще 15 хвилин. Як зрозуміти що варити достатньо? Фруктове пюре має зменшитися на 1/3.
  4. Желатин всипаємо у склянку і вливаємо теплу воду (200 мл). Перемішуємо і залишаємо, щоб набух.
  5. Желатин ставимо у мікрохвильовку на 20 секунд чи на водяну баню до легкого розчинення. Переливаємо до абрикосового пюре. Гарно перемішуємо. Тримаємо до закипання і відразу виключаємо.
  6. Розкладаємо абрикоси із желатином на зиму у стерилізовані банки і відразу закатуємо. Смачної зими!

Мармелад із банок, перед подачею, потримайте декілька годин у холодильнику для найкращого смаку та текстури.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-15 16:13:06