Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Не можна допустити другої або третьої фази російського вторгнення – Зеленський

Фото: Офіс президента

Необхідно повне виведення російських військ для припинення бойових дій на території України. Не можна допустити другої або третьої фази повномасштабного російського вторгнення.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу в рамках загальних дебатів Генеральної асамблеї ООН.

Як закінчити війну Росії проти України

Будь-які альтернативи Формулі миру насправді є спробами досягти затишшя замість припинення війни Росії проти України, переконаний президент.

– Потрібно вивести російських окупантів, що покладе край воєнним діям в Україні. Ми маємо притягнути до відповідальності винних у воєнних злочинах. Потрібно запобігти екоциду і зупинити руйнування природи, спричинене війною, – сказав глава держави.

За його словами, Україна не має допустити другої або третьої фази цього російського вторгнення. Потрібно ясно дати зрозуміти, що війна закінчена, і це передбачає Формула миру, наголосив Володимир Зеленський.

Мир в Україні необхідний, тому він має бути справжнім і справедливим, стверджує президент.

– Можливо, хтось хоче отримати Нобелівську премію за заморожування замість справжнього миру. Але єдині нагороди, які Путін дасть натомість, – це ще більше страждань і катастроф, – пояснив він.

Президент закликав світ відновити ядерну та продовольчу безпеку, а також повернути додому всіх українських полонених військовослужбовців і цивільних осіб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На його думку, необхідно дотримуватися Статуту ООН, гарантувати право України на територіальну цілісність і суверенітет, як і для будь-якої іншої країни світу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-25 18:25:08