Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Туреччина готова бути посередником між Україною та РФ для тривалого миру – Ердоган

Фото: Офіс президента

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган підтвердив підтримку територіальної цілісності України під час зустрічі з президентом нашої держави Володимиром Зеленським у Нью-Йорку.

Також він зазначив, що готовий виступити посередником для досягнення миру.

Про це повідомив директорат із комунікацій адміністрації президента Туреччини.

Ердоган про підтримку територіальної цілісності України

— Президент Ердоган заявив, що Туреччина готова зробити всілякі кроки зі сприяння, включно з посередництвом, для досягнення справедливого та міцного миру, і що буде продовжено зусилля з відродження Чорноморської зернової ініціативи та досягнення припинення вогню між Україною і Росією, яке може відкрити двері до миру, – йдеться в повідомленні.

Також президент Туреччини сказав Зеленському, що Анкара завжди вірила в те, що “війну, яку Росія розв’язала проти України, можна завершити за допомогою діалогу, захистивши територіальну цілісність і суверенітет України, і що Туреччина продовжує докладати зусиль для досягнення цієї мети”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В Офісі президента України повідомили, що лідери обох країн детально обговорили реалізацію Формули миру, наголосивши на важливості забезпечення свободи судноплавства в Чорному морі та провідній ролі Туреччини в імплементації відповідного пункту Формули щодо продовольчої безпеки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-25 15:22:33