Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Коли Золотий м’яч 2024: дата церемонії нагородження

Фото: Depositphotos

Оголошено довгоочікуваний список претендентів  на престижну нагороду Золотий м’яч за 2024 рік.

Факти ICTV дізнавалися, коли відбудеться 68-ма церемонія вручення золотого м’яча і де вона відбудеться.

Інтрига навколо найпрестижнішої індивідуальної нагороди у футболі досягла свого піку. Незважаючи на те, що до офіційної церемонії залишилося трохи більше місяця, іспанське видання Marca заявляє про те, що переможець уже відомий. За їхніми даними, заповітний трофей дістанеться вінгеру мадридського Реала Вінісіусу Жуніору.

Минулого сезону він зіграв ключову роль у тріумфі Реала в Ла Лізі, Суперкубку Іспанії та Лізі чемпіонів, демонструючи вражаючу результативність (24 голи і 11 гольових передач у 39 матчах). Саме завдяки його яскравій грі Реал зміг успішно подолати період перебудови, пов’язаний з відходом Каріма Бензема і появою Джуда Беллінгема.

Тим часом Кріштіану Роналду, п’ятиразовий володар Золотого м’яча, назвав своїх фаворитів на цю нагороду, демонстративно оминувши увагою свого колишнього одноклубника по Реалу. На його думку, переможцями можуть стати Мбаппе, Голанд, Беллінгем, Ламін Ямал.

Коли Золотий м’яч у 2024 році

Золотий м’яч (Ballon d’Or) – одна з найпрестижніших індивідуальних нагород у світі футболу, яку щорічно вручають найкращому футболісту за підсумками календарного року.

Традиційно вручається з 1956 року. Золотий м’яч вважається найвищою індивідуальною нагородою у світі футболу, визнанням видатних досягнень і виняткового таланту гравців.

Золотий м’яч 2024, дата:

Церемонія вручення Золотого м’яча 2024 року запланована на 28 жовтня 2024 року. Місце проведення – Париж, Франція.

Цього року церемонія, яка відбудеться в Парижі, обіцяє бути особливо яскравою. Крім основного призу вручать нагороди і в інших номінаціях – найкращий молодий гравець (Трофей Копа), найкращий воротар (Трофей Яшина), найкращий бомбардир (Трофей Герда Мюллера), а також нові премії для тренерів. Крім того, буде визначено найкращі клуби та гравців жіночих команд.

Що нового буде на церемонії Золотий м’яч у 2024 році

Список номінантів на Золотий м’яч 2024 року вже опубліковано. До нього увійшли найкращі футболісти світу, які продемонстрували видатні результати протягом минулого сезону.

Ця подія знаменує собою новий етап в історії цієї знаменитої премії, оскільки церемонія проходитиме в рамках нещодавно укладеного партнерства між УЄФА і компанією Groupe Amaury, що володіє такими відомими виданнями, як France Football і L’Équipe.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Цього року організатори запровадили дві нові нагороди: найкращому тренеру чоловічої команди та найкращому тренеру жіночої команди.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-25 14:36:05