Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Страта українського військового у Новогродівці: чому РФ вдається до показових убивств

Фото: Генштаб ЗСУ

Керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони Андрій Коваленко вважає, що російські окупанти намагаються залякувати суспільство показовою стратою українського військового у Новогродівці Донецької області.

Страта українського військового у Новогродівці – навіщо РФ залякує

У Новогродівці Донецької області російські окупанти стратили мечем беззбройного українського військового. На думку керівника Центру протидії дезінформації, подібні вбивства – це суть російської ментальності.

– Вона спрямована саме на залякування. Це ж не тільки зараз пішло. Це було чотири роки тому, фактично було у всіх війнах, в яких брала участь Російська імперія, навіть під час XVIII століття. Ключова історія, що вони лякають як українців, так і західні суспільства, – пояснив Андрій Коваленко в ефірі телемарафону Єдині новини.

За його словами, РФ намагається залякувати західне суспільство, щоб запобігти наданню дозволу Україні на удари іноземною зброєю вглиб російської території.

– Ці фото, на жаль, вони транслюють через великі пропагандистські мережі в європейські країни та США. Фото облітаються не з погляду, що Росія здійснила злочин. Всі й так знають, що вони злочинці. Але мета, щоб їх боялися. Це традиційний російський психологічний трюк. Якщо західне суспільство перестане боятися в один момент, то ми вже бачили певні сильні рішення, наприклад, дозволи на застосування західної зброї на Бєлгородщині та не тільки. Але не вглиб Росії, на жаль, поки що, – зазначив він.

Андрій Коваленко зазначив, що Росія вдається до застосування так званого прийому інформаційного алібі, коли також анонсує про удари нібито українською стороною по дитячих лікарнях чи інших цивільних об’єктах.

– Вони попереджають, мовляв, що Україна готова це здійснити, якщо раптом впаде якась з північно-корейських ракет, або в майбутньому з іранських ракет, або Х-101, як було з Охматдитом, то вони інформаційно матимуть фундамент і говоритимуть, що попереджали. Вже все ми проходили неодноразово, відповідно, тут просто шизофренічність в накопичувальному ефекті, якою страждає Захарова безпосередньо, – вважає керівник ЦДП.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець надіслав листи до Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) та ООН, коли стало відомо про страту українського військового у Новогродівці Донецької області.

Новогродівка Донецької області на карті Deep State

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На його думку, показовими стратами росіяни домагаються деморалізації українського суспільства. Однак омбудсмен вважає, що українці повинні ставати ще рішучішими у боротьбі проти агресора.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-17 20:20:22