Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Meta заблокувала пропагандистські ЗМІ у Facebook та на інших платформах


Компанія Meta оголосила про заборону російського державного телеканалу RT та інших медіа, що контролюються Кремлем.

Meta заблокувала пропагандистські ЗМІ

У компанії заявили, що росЗМІ, включаючи RT і Россия Сегодня, брали участь в обманних операціях з метою впливу в інтернеті і намагалися уникнути виявлення.

– Після ретельного розгляду ми розширили наші поточні заходи проти російських державних ЗМІ. Россия Сегодня, RT та інші пов’язані з ними організації тепер заборонені в наших застосунках по всьому світу за діяльність, пов’язану з іноземним втручанням, – йдеться в заяві прессекретаря компанії Meta.

Заборона буде введена в дію найближчими днями на всіх платформах Meta, включаючи Facebook, Instagram, WhatsApp і Threads.

Це рішення було ухвалено через кілька днів після того, як Міністерство юстиції США звинуватило двох співробітників RT у спрямуванні майже $10 млн в американську компанію, яку CNN назвала Tenet Media, для створення і поширення контенту, який відповідав російським інтересам.

За словами офіційних осіб США, кампанія прихованого впливу була спрямована на американську громадськість напередодні президентських виборів у США 2024 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Звинувачення Мін’юсту США було лише одним із нещодавніх кроків американсього уряду проти RT та інших державних рупорів РФ. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у п’ятницю, що країни повинні ставитись до діяльності RT так само, як до таємних розвідувальних операцій.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-17 18:36:48