Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Найсмачніший пиріг із грушами, що сподобається всім: рецепт


Цей грушевий пиріг здатний здивувати всіх, хто зазвичай не любить десертів і відмовляється навіть від чізкейку.

Адже завдяки ніжному заварному крему, який наче ніжною ковдрою огортає соковиті груші, він просто тане в роті.

А хрустка скоринка коржа працює на контрасті, додаючи смаковим рецепторам ще більше задоволення.

Рецепт дуже простий і підходить для будь-якої події. Як приготувати найсмачніший пиріг з грушами – на Фактах ICTV.

Пиріг із грушею: рецепт

Наймовірно смачний пиріг з грушами стане ідеальним доповненням до чаю або кави. Він підійде як для святкового столу, так і для звичайного сімейного обіду.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • ¾ склянки цільнозернового борошна
  • ½ склянки звичайного пшеничного борошна
  • 1 ст.л. цукру
  • ¼ ч.л. солі
  • 7 ст.л. вершкового масла, розтопленого й охолодженого
  • 3 ст.л. пластівців мигдалю
  • 3-4 ст.л. крижаної води

Для начинки:

  • 3-4 стиглі груші
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • ⅓ склянки пшеничного борошна
  • ⅓ склянки цукру
  • ¼ ч.л. меленої кориці
  • ¼ ч.л. меленого мускатного горіха
  • ¼ ч.л. солі
  • 3 яйця
  • 1 ч. л. ванільного цукру або ванільного екстракту
  • 50 мл нежирного молока
  • цукрова пудра для посипання – до смаку

Як приготувати пиріг з грушею

Насправді дуже просто, якщо дотримуватися технологічних нюансів. Але передусім підготуйте всі продукти. Ось рецепт найсмачнішого пирога, який підкорить всіх.

  1. Щоб зробити тісто, змішайте цільнозернове борошно, ½ склянки пшеничного борошна, цукор і сіль.
  2. Наріжте масло на шматочки та розітріть з сухими інгредієнтами.
  3. Додайте мигдаль і 3 ст.л. крижаної води. Добре перемішайте масу, вимісіть тісто, загорніть його у харчову плівку та охолоджуйте протягом години. До речі,  корж можна зберігати в холодильнику до трьох днів або заморозити.
  4. Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Вимийте груші, очистіть їх від шкірки та видаліть серцевину. Наріжте груші тонкими скибочками або часточками, залежно від того, як хочете оформити пиріг.
  5. Додайте до груш лимонний сік.
  6. У середній мисці зєднайте борошно, цукор, корицю, мускатний горіх і сіль.
  7. В іншому посуді збийте яйця (вони мають бути кімнатної темпаратури), молоко, розтоплене масло і ваніль. Додайте вологі інгредієнти до сухих.
  8. Розігрійте духовку до 190°C.
  9. Розкачайте тісто діаметром 30 см і перекладіть у форму для пирога.
  10. Заповніть корж начинкою, поставте у духовку та випікайте 40-45 хвилин, поки крем не застигне, а скоринка не стане золотистою. Перевірте готовність зубочисткою — вона повинна бути сухою.
  11. Витягніть пиріг з грушами, дайте йому охолонути протягом 10-15 хвилин. Потім акуратно вийміть його з форми та поставте у холодильник.
  12. Перед подачею посипте цукровою пудрою та мигдальними пластівцями.

Пиріг з грушами готовий. Не гайте часу — спробуйте!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Eating Well

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-17 17:16:30