Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Гарріс випередила Трампа після дебатів – опитування

Фото: Факти ICTV

Віцепрезидентка Камала Гарріс випередила експрезидента Дональда Трампа на шість пунктів після президентських дебатів, що відбулися минулого тижня. 

Про це свідчать результати опитування  Morning Consult.

Вибори в США: Гарріс випереджає Трампа

Зазначається, що більшість опитувань до дебатів минулого вівторка, які показали, що Гарріс перевершила Трампа з цілої низки питань, ставили кандидатів у фактично глухий кут. 

Політичний аналітик Morning Consult Елі Йоклі зазначив, що більшість потенційних виборців, зокрема кожен п’ятий республіканець, вважають, що Гарріс виграла дебати, і її виступ, схоже, кристалізує її національну перевагу над Трампом. 

Соціологи Morning Consult опитали 11 022 ймовірних виборців США з 13 по 15 вересня під час опитування, яке мало похибку +/-1 процентний пункт.

Morning Consult зазначає, що опитування, яке показало підтримку Гарріс на рівні 51% у порівнянні з 45% у Трампа, стало новим рекордом для кандидата в президенти від Демократичної партії. 

– Її 51% підтримки серед ймовірних виборців, що також є рекордно високим показником, значною мірою зумовлений її найкращими на сьогодні показниками серед демократів, виборців Байдена-2020, лібералів, жінок, людей віком від 18 до 34 років та міленіалів, – йдеться у повідомленні.

Критерії опитування

Зазначається, що критерії виборців Morning Consult включають всіх зареєстрованих виборців, які заявляють, що з великою ймовірністю проголосують на виборах у листопаді.

Для визначення ймовірних виборців використовувалася шкала від 1 до 10, де 1 означає, що респондент зазначив, що точно не буде голосувати на президентських виборах у листопаді 2024 року, а 10 означає, що він точно буде. 

Лише респонденти, які оцінили себе на 8 або вище, вважалися потенційними виборцями. 

Результати не включають відповіді виборців, які спочатку не визначилися з вибором і яким було запропоновано обрати кандидата, до якого вони схиляються.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначимо, що після дебатів деякі союзники експрезидента Дональда Трампа заявили, що вони розчаровані тим, що Трамп кілька разів втрачав самоконтроль під час дебатів. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-17 17:13:38