Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Удар по свободі слова: TikTok розкритикував рішення США про блокування


TikTok попередив США про серйозні наслідки стосовно свободи слова, якщо соцмережу заблокують у штатах. Зараз представники китайського сервісу захищають своє право на роботу в суді.

TikTok захищає себе в суді США

16 вересня представники TikTok заявили в суді, що закон США, який забороняє діяльність ByteDance, матиме приголомшливий вплив на свободу слова. Вся справа в тому, що корпорацію звинувачують у співпраці з китайською владою для стеження за американцями.

На початку травня власники TikTok подали позов із вимогою заблокувати закон, який фактично забороняє висловлювання для 170 млн американців.

Тепер колегія з трьох суддів заслухала аргументи компанії та висуне свій вердикт – цілком можливо, що закон на заборону TikTok можуть призупинити.

– Цей закон накладає надзвичайну заборону на мову, засновану на невизначених майбутніх ризиках. Власником TikTok є ByteDance Limited, холдингова компанія з Кайманових островів, – заявив суду адвокат соцмережі та ByteDance Ендрю Пінкус.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що у квітні у США ухвалили блокування TikTok – у компанії ByteDance є час до початку 2025 року, щоб продати соцмережу, інакше її зроблять недоступною на території штатів. Таке рішення вже критикувала влада Китаю – вона дала сигнал компанії ByteDance, що краще погодитися на заборону в США.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-17 10:41:16