Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Полегшити біль, знизити стрес: психологи пояснили, чому потрібно дозволяти собі плакати


Експерти популярної онлайн-платформи Психологічна підтримка пояснили, як сльози впливають на наш емоційний і фізичний стан.

Не ознака слабкості

– З дитинства нас вчать, що плакати – це погано. Але плач – це природна реакція на емоційні переживання як для жінок, так і для чоловіків, – кажуть експерти.

За їхніми словами, сльози – це не ознака слабкості, а доказ того, що ми живі люди зі складними почуттями. Дозволяючи собі плакати, ми дбаємо про своє ментальне здоров’я і стаємо більш стійкими до стресів.

Чому варто дозволити собі поплакати

Звільнення від емоційного вантажу. Сльози – це природний механізм вивільнення негативних емоцій. Коли ми плачемо, ми даємо вихід гніву, смутку, розчаруванню тощо. Це допомагає нам полегшити емоційний біль і зняти внутрішнє напруження.

Зменшення фізичного болю. Дослідження показують, що сльози сприяють виробленню речовин, які допомагають організму послабити біль, боротися зі стресом і запаленням.

Поліпшення настрою. Після плачу ми часто почуваємося більш спокійними та розслабленими. Це пов’язано з тим, що під час плачу в організмі виробляються ендорфіни – гормони щастя.

Зниження рівня стресу. Сльози допомагають організму отримати емоційну розрядку, нормалізують артеріальний тиск і покращують сон.

Часто ми боїмося, що нас засудять за прояв почуттів. Говоримо собі, що сльозами біді не допоможеш. Однак, пам’ятайте: кожна людина має право на свої емоції. Не соромтеся плакати, коли вам цього хочеться. Це допоможе вам стати щасливішими та здоровішими, резюмують психологи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Психологічна підтримка

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-17 09:20:13