Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

коли РФ може повернути ці літаки – прогноз британської розвідки

Через тиждень після втрати другого A-50 Росія, найімовірніше, припинила польоти цих літаків на підтримку операцій в Україні, і це може тривати щонайменше до завершення внутрішнього розслідування щодо нездатності їх захистити, а також доки окупанти не вирішать, як зменшити загрозу.

Про це йдеться у зведенні розвідки Міноборони Великої Британії 2 березня.

Втрата другого літака А-50: що далі робитиме РФ

– Втрата засобу, що забезпечує щоденне командування і управління російськими повітряними операціями, дуже ймовірно, значно погіршить ситуаційну обізнаність екіпажів літаків. Це прогалина в можливостях, яку Росія не може собі дозволити над спірним повітряним простором східної і південної України, – зауважують у розвідці.

Зараз дивляться

Там припускають, що Росії доведеться шукати варіанти для подолання проблеми, зокрема шляхом перепрофілювання літаків і прийняття більшого ризику для забезпечення ефективної повітряної підтримки, якої потребують її сухопутні війська.

– Втома планера і екіпажу майже напевно посилиться, коли А-50 повернуться в стрій, а флот буде дедалі більше розтягнутий. Існує реальна можливість того, що Росія може спробувати повернути до експлуатації раніше законсервовані літаки А-50, щоб пом’якшити цю проблему, – підсумували у розвідці.

Сьогодні речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат підтвердив, що справді після знищення другого А-50 ці літаки не з’являються над Азовським морем.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-02 14:22:40