Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Єрмак про форум у Давосі: узгоджено дев’ять частин майбутнього спільного плану

Не всі учасники четвертого форуму в Давосі, Швейцарія, присвяченого Формулі миру для України, одностайні у своїх позиціях, але абсолютно всі єдині у принципах, що регламентуються Статутом ООН.

Про це розповів глава Офісу президента Андрій Єрмак після сесії за участю 120 радників із національної безпеки з держав-партнерів.

— Неправдою буде, якщо я скажу, що абсолютно всі на однакових позиціях. Але дуже принципово, що ми єдині в основних принципах, на яких ґрунтується міжнародне право та статус Організації Об’єднаних Націй, — зазначив він.

Єрмак зауважив, що союзники під час форуму обговорювали перспективи виведення російських військ, відновлення справедливості, екологічної безпеки, запобігання та відновлення війни, а також підтвердження закінчення війни.

Зараз дивляться

Політик додав, що найближчим часом Україна має намір провести дев’ять окремих міжнародних самітів на різних рівнях: міністри закордонних справ, спікери, парламентарі, експерти.

Вже на поточній конференції в Давосі буде остаточно узгоджено дев’ять частин майбутнього загального плану.

— На другому саміті на рівні лідерів ми маємо план, який ми можемо остаточно затвердити. І якщо країна-агресор справді продемонструє волю покласти край цій війні, повернутися до поваги міжнародного права та Статуту ООН, нам буде потрібен план, тому що розмови заради розмов – це нуль результатів, – резюмував Єрмак.

Інфографіка: Факти ICTV

Нагадаємо, четвертий форум у Давосі, спрямований на мобілізацію міжнародних партнерів для підтримки мирного плану України, востаннє проводиться на рівні радників із національної безпеки.

Фото: Андрій Єрмак

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Інтерфакс-Україна, Інтерфакс-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-14 21:03:07