Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Фермери з Румунії заблокували на кордоні з Україною ПП Сірет

Фото: Держприкордонслужба

Румунські фермери заблокували рух вантажівок через румунський пункт пропуску Сірет, що навпроти українського ПП Порубне.

Про це 13 січня повідомили у пресцентрі Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

– На території Румунії фермери блокують рух вантажівок через пункт пропуску Сірет. Причини та орієнтовна тривалість блокування невідомі. Ускладнення руху може бути в обох напрямках, – повідомили в ДПСУ.

Зазначається, що наразі значної черги з вантажних транспортних засобів в напрямку України не відмічається, але на виїзд з України в Є-черзі зареєстровано 825 автомобілів.

Зараз дивляться

При цьому в ДПСУ додають, що пропуск легкових автомобілів, пасажирських автобусів та пішоходів здійснюється в звичайному режимі.

Блокування кордону

Це не вперше, коли з боку європейських сусідів України блокується кордон для вантажівок. Так, основною проблемою для українських перевізників були польські фермери, які блокували низку пункті пропуску для вантажівок.

Втім, 6 січня урядовці Польщі провели зустріч із фермерами руху Підкарпатське ошукане село, в рамках якого підписали угоду щодо припинення блокування пункту перетину кордону з Україною в Медиці.

Вже наступного дня, 7 січня, український міністр інфраструктури Сергій Деркач повідомив, що Україна виконала свою частину домовленостей в рамках плану щодо розблокування кордону з Польщею.

Разом з тим, польські урядовці виступають за те, щоб на рівні Євросоюзу не було подальшого розширення вільної торгівлі з Україною.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Держприкордонслужба

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-13 18:01:04