Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Федоренко закликав державу розробити план до 2027 року з військового вишкілу

Усі військовозобов’язані українці мають пройти військовий вишкіл в умовах війни з Росією, а держава має забезпечити план підготовки щонайменше до 2027 року.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини сказав командир роти ударних БпАК Ахіллес 92-ої ОШБР Юрій Федоренко.

Він почав з того, що озвучує виключно свою суб’єктивну думку, яка “не є репрезентативною”.

Зараз дивляться

На його думку, з часом кожен військовозобов’язаний громадянин України – як чоловіки, так і жінки – буде проходити курс військової підготовки.

– Поясню на простому прикладі. Коли ми сідаємо на човен і виходимо на ньому на річку, достатньо широку, і човен перекидається, або тоне, то виживе той, хто вміє плавати. Той, хто плавати не вміє, то в нього шансів на порятунок майже не залишається. Тому українська нація має бути підготовлена. І план підготовки має бути на 2024, 2025, 2026 і 2027 роки, – вважає він.

Військовослужбовець каже, що питання демобілізація під час повномасштабного наступу росіян “не є можливою”. Виключенням є стан здоров’я військового, коли людина втрачає можливість захищати державу на полі бою.

– Що стосується мобілізації, то ключовий запит від суспільства, це справедливість. Хлопець, який проживає у селі, на периферії, має бути рівний перед тими, які мають “волохату руку” у центральній частині нашої держави, зокрема у Києві. Всі мають проходити службу однаково, – каже він.

Юрій Федоренко додає, що оновлено законодавство щодо мобілізації, на його думку, має стосуватись усіх військовозобов’язаних чоловіків віком від 26 до 50 років.

Своєю чергою командир роти прокоментував питання ведучої телемарафону про те, що сьогодні мобілізованим особам доводиться купувати чимало речей, оскільки держава начебто погано забезпечує військовослужбовців. За його словами, форма одягу видається як літня, так і зимова. Це стосується і бронежилетів, медикаментів і аптечок.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– Що стосується харчування, то воно достатнє на тому рівні, де це можливо забезпечити. Ми не кажемо про хлопців на передовій позиції, де хлопці вимушені сухпайками та усім іншим. З точки зору базового забезпечення проблем немає, – каже він.

При цьому він визнає, що є питання із забезпечення такими засобами, як, наприклад, дрони. За словами Федоренка, на початку 2023 року забезпечення підрозділів безпілотниками становило співвідношення 20% від держави, 80% – від волонтерів та благодійних фондів і організацій. Разом з тим, вже станом на початок 2024 року він вказує, що динаміка значно покращилась, і забезпечення сьогодні складає 50% на 50%.

– Позитивна динаміка по збільшенню кількості виробництва БпЛА у нас в державі – прогресує. Розмах війни сьогодні настільки широкий… тільки но вдумайтесь, що Російська Федерація, яка має значно більше ресурсів у живій силі, техніці та боєприпасах, не може отримати успіху по Україні. Україна, яка менша за розмірами, менш економічно потужна і має менше забезпечення, протистоїть цій орді та цій навалі. То як ви думаєте, держава може забезпечити всі потреби на фронті? Відповідаю – ні.

Якщо хтось думає, що це відбудеться у 2024 році, то не відбудеться. І у 2025 теж не відбудеться. Війна це дуже дорога і ресурсна річ. Виграти її можна лише тоді, коли продовжимо бути об’єднаними та будемо допомагати фронту, – вважає він.

Разом з тим Юрій Федоренко вказує, що деякі речі, які не входять в базове забезпечення, як то, наприклад, легший за вагою бронежилет, можна дійсно купити за власні кошти.

Фото: Юрій Федоренко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-13 00:30:53