Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

чому повертають відключення електроенергії за несплату ЖКП

Кабінет міністрів України скасував мораторій на відключення споживачів житлово-комунальних послуг у разі заборгованості, крім прифронтових територій. Це рішення ухвалено через те, що люди зловживають можливістю не платити за ЖКП.

Про це заявив очільник Міністерства енергетики України Герман Галущенко в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини.

– Є борги, вони зростають. Але є розуміння. Якщо це прифронтова територія, то там відбуваються бойові дії. Ми все розуміємо. У рішенні уряду ми сказали, що крім прифронтових територій.

Мені важко пояснити, наприклад, зростання боргу по Чернівецькій області – понад 1 млрд грн. Питання в тому, що ми побачили, на жаль, люди (як побутові, так і непобутові споживачі) почали використовувати цю заборону просто для того, щоб не платити, – зазначив Галущенко.

За його словами, жителі міст і сіл на прифронтових територіях України сплачують більше коштів за житлово-комунальні послуги, ніж інші регіони. На думка Галущенка, це не справедливо.

Зараз дивляться

– Це не чесно, особливо коли я бачу, що прифронтові платять більше, ніж області, які безпосередньо не дотичні до бойових дій. Це несправедливо. По-друге, ми маємо розуміти, на жаль, у нас були стихійні лиха та відключення.

Від якості платежів і надходження коштів залежить швидкість відновлення цих постачань. Це не означає, що зараз підуть, всіх і відключать, ні. Але це має покращити платіжну дисципліну, особливо коли йдеться про те, особливо коли люди зловживають тим, що є можливість не платити, – зазначив міністр енергетики.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-12 23:08:39