Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи достатньо лише дронів, щоб перемогти РФ на морі: відповідь командувача ВМС

Дрони – це зброя, що наближає перемогу України на морі, однак покладатися лише на них не можна.

Про це розповів командувач Військово-морських сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа в інтерв’ю Українській правді.

За його словами, з початку повномасштабної агресії ракетні війська і морські дрони відіграли дуже суттєву роль у вивільненні українського моря.

Зараз дивляться

– Тому я згоден з тим, що саме безпілотні технології – це технології майбутнього для військових конфліктів. Ми дійдемо до того, я не вперше про це кажу, що війна майбутнього – це війна дронів проти дронів. Це так і буде, – зазначив він.

Водночас море має певну нелінійність. Тому безпілотники – це ще один спосіб, як можна протистояти росіянам. Але є певне обмеження в застосуванні цих засобів. Передусім це і розмір, і озброєння, і можливість протистояти погодним умовам – багато всього, що відрізняє їх від корабля.

– Просто пересісти флоту на дрони і перемогти – так не вийде. Це все одно, що Сухопутним військам відмовитись від танків, БМП, гармат і всього іншого, – наголосив командувач ВМС.

Неїжпапа додав, що країна може вважати територію своєю тільки тоді, коли на ній стоїть чобіт її солдата або морського піхотинця.

– Те саме і на морі. Коли у вас корабель стоятиме в цих територіальних водах, і ніхто з ним не може нічого зробити, тільки тоді це ваше море, – підсумував він.

Раніше журналісти дізналися, як було проведено першу у світі дистанційну морську операцію з ударами дронами України по флоту РФ у Чорному морі.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Українська правда

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-11 14:08:15