Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Христина Соловій хоче засудити Навку за крадіжку пісні

Співачка Христина Соловій заявила про крадіжку своєї пісні Тримай дружиною прессекретаря Путіна Тетяною Навкою. Композицію української виконавиці росіянка використала у своєму льодовому шоу Вечори на хуторі за мотивами повісті Миколи Гоголя.

Христина Соловій закликала боронити українську культуру

На свой сторінці в Instagram артистка зауважила, що багато підписників повідомили про крадіжку її музики Навкою для шоу. Вона зауважила, що росіяни цинічно намагають привласнити собі не лише її пісню, а й українську культуру в принципі.

Соловій розуміє, що засудити винних буде нелегко, проте хоче боротися за звільнення українських пісень від російських зазіхань.

Зараз дивляться

– Звертаюся до усіх українців, зокрема і за кордоном, допомогти мені з пошуком і встановленням причетних юридичних осіб цього “шоу”. Українська пісня – це зброя. І це той випадок, коли ми повинні обʼєднуватись, аби відборонити своє, – закликала Христина.

Які пісні вкрала Навка для шоу

Льодова вистава, хоч і взяла за основу твір Гоголя, дуже сильно відрізняється від оригіналу. Зокрема через костюми, що нагадують про персонажів російських народних казок, та імперськість з її бажанням привласнити собі чужі культурні надбання.

Так, один з виступів у шоу відбувається під музику з пісні Христини Соловій Тримай, в іншому моменті звучить Ніч, яка місячна, але в російській варіації. Вистачило нахабства у Навки, що, до слова, народилася в Дніпрі, позаритися і на Щедрик геніального українця Миколи Леонтовича.

Те, що цей проєкт є частиною російської пропаганди можна переконатися, прочитавши сюжет. Там вказано, що події відбуваються на “півдні Росії”, а Гоголь приписаний до “класиків російської літератури”.

Фото: Христина Соловій

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-10 18:58:15