Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У законопроєкті про мобілізацію є корупційні ризики – комітет Ради

Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики визнав, що урядовий законопроєкт про мобілізацію, який викликав суспільний резонанс, містить корупційні ризики.

Про це заявила очільниця комітету Анастасія Радіна після засідання у коментарі українським журналістам. Вона пояснила, що комітет дійшов до певних висновків: мобілізація потрібна в Україні, але деякі норми законопроєкту мають ризики корупції.

Радіна не уточнила, про які саме статті законопроєкту йдеться зараз. Проте очільниця комітету зазначила, що цю інформацію буде надано трохи пізніше.

Зараз дивляться

За словами Радіної, під час засідання, на якому обговорювали цей законопроєкт, були присутніми представники Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ. Вона наголосила, що з висновком комітету погодилися та пообіцяли усунути недоліки.

Законопроєкт про мобілізацію в Україні

Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради 25 грудня новий законопроєкт про мобілізацію №10378, в якому регулюються питання про відстрочку людей від призову на військову службу.

Згідно з незатвердженим документом, пропонують накласти низку обмежень на чоловіків, які порушили правила військового обліку. Зокрема, були наміри підвищити штрафи, а за відмову проходити медогляд – позбавляти волі, як і за ухилення від мобілізації.

Деякі норми законопроєкту про мобілізацію в Україні можуть суперечити Конституції, звернув увагу уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Зараз ще триває обговорення документа.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Українська правда

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-08 17:59:54