Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як вивести бліх в хаті назавжди – дієві засоби

Інколи трапляється, що у квартирі починають з’являтися блохи. З’явитися ці неприємні сусіди можуть навіть без домашніх тварин в оселі. Таких бліх називають побутовими.

Насправді блохи мають кілька улюблених місць для свого існування – на шерсті домашніх улюбленців, у пір’ї птахів, на одязі людей, у підлоговому покритті чи в меблях.

Якщо у вашій квартирі з’явилися блохи, проблему потрібно вирішувати терміново.

Як вивести блохи з оселі назавжди – читайте в нашому матеріалі.

Народні засоби для боротьби з блохами

Блохи дуже швидко розмножуються, тому однієї пляшки спеціального хімічного препарату може бути недостатньо для виведення комах з оселі. Крім того, спеціалізовані засоби коштують недешево, тому використовувати їх нераціонально.

Народні засоби набагато економніші у використанні, до того ж безпечні для здоров’я людей і домашніх тварин.

Цитрусова цедра

Вивести бліх можна за допомогою цитрусових, а точніше, їхньої цедри. Блохи не люблять різких запахів, тож цитрусові теж стануть у пригоді під час боротьби зі шкідниками.

Шкірки апельсина, лимона або мандарина слід розкласти у місця виявлення паразитів. Після цього питання виведення бліх вирішиться само собою.

Фото: Depositphotos

Сіль

Дивно звучить, але сіль дійсно може допомогти у боротьбі з блохами. Її слід розсипати на підлозі та меблевих покриттях.

Справа у тому, що сіль має вбивчий вплив на цих паразитів. Коли кристали солі потрапляють на панцир блохи, то роз’їдають його. Після чого комаха помирає.

Сіль варто залишити на добу, а потім ретельно зібрати та провести вологе прибирання. До речі, замість солі можна використати соду.

Ефірні олії

Фото: Depositphotos

Вивести бліх можна за допомогою ефірної олії, яка продається в будь-якій аптеці. Паразитів відлякує різкий запах евкаліпту, м’яти, гвоздики. Тож варто обробити поверхні ефірною олією.

Дігтярне мило

Вивести бліх з будинку можна за допомогою дігтярного мила. Це досить ефективний народний засіб у боротьбі з блохами. Крім того, доволі бюджетний.

Мило необхідно натерти та розвести у гарячій воді. Отриманим розчином помийте підлогу, двері, меблі тощо.

Оцет

Це ще один традиційний народний засіб, який застосовується з метою профілактики та для позбавлення від квартирних паразитів.

Досить обробити підлогу і всі поверхні у будинку сильно концентрованим розчином оцту та води. Така суміш вб’є паразитів та унеможливить їхню появу.

Соснові тирса і хвоя

Блохи не переносять запах хвої, тому вона є хорошим засобом для виведення їх з оселі. Необхідно розкласти гілочки хвої у будинку та на місцях виявлення шкідників.

Фото: Depositphotos

Часник та пивні дріжджі

Для  такого способу треба змішати подрібнений часник та дріжджі й обробити отриманою сумішшю підлогу. Через добу добре пропилососити помешкання.

Аби блохи не повернулися, можна час від часу залишати на поверхнях меблів зубчики часнику.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-13 09:31:28