Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Photoshop з’явився генератор зображень зі штучним інтелектом

У Photoshop з’явиться генератор зображень з використанням штучного інтелекту. В Adobe заявили, що це допоможе значно прискорити процес обробки знімків.

Новий інструмент отримав назву Firefly – з його допомогою можна видаляти і додавати елементи зображень за допомогою текстових команд. Сервіс здатний обробляти освітлення і стиль знімка, ґрунтуючись на перевагах користувача.

Поки що сервіс доступний у бета-версії Photoshop. В Adobe планують зробити новинку доступною всім до кінця 2023 року.

Нововведення з’явилося на тлі активного поширення сервісів з ШІ – наприклад, додаток ChatGPT. Сервіси здатні генерувати унікальні тексти в різному стилі, і навіть створювати зображення, які виглядають правдивими. Багатьох такий контент може змусити вірити у фейки.

– Ми вступаємо в нову еру штучного інтелекту – з’явилася нова можливість вивести наші можливості роботи із зображеннями на новий рівень, – заявила віцепрезидент з управління продуктами Photoshop Пем Кларк.

Уперше про сервіс Firefly заявили ще в березні – тоді новинка була доступна тільки у веб-версії. Він був навчений на колекції стокових зображень Adobe – за перший місяць роботи інструменту було створено понад 70 млн фото.

Утім, ШІ планують контролювати в розвинених країнах. Лідери G7 погодилися обговорити міжнародні стандарти використання та поширення штучного інтелекту. Підсумки переговорів мають з’явитися вже до кінця 2023 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-24 12:12:31