Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Влада Бєлгорода повідомляє про атаку дронів та продовження “зачистки” у регіоні

Губернатор Бєлгородської області РФ В’ячеслав Гладков заявив, що силовики продовжують “зачистку” після того, як підрозділи РДК та ЛСР увійшли на територію регіону.

Про це він повідомив у Telegram.

За його словами, ніч у області пройшла “не зовсім спокійно” через велику кількість атак безпілотних літальних апаратів. Гладков зазначив, що з більшою частиною засоби ППО нібито впоралися, але є пошкодження в Бєлгороді, у Борисівському районі, у Бєлгородському районі. Так, пошкоджені авто, приватні будинки, адміністративні будівлі.

Також у Грайворонському окрузі пошкоджено газопровід, триває пожежа. Окрім того, триває відновлення електричних мереж, після цього відновиться водопостачання та стільниковий зв’язок.

У лікарнях перебуває дев’ять осіб, троє з яких в реанімації у важкому стані.

Губернатор також стверджує, що силовики продовжують зачистку території, тому поки евакуйовані не можуть повернутися до своїх домівок.

Водночас вранці 24 травня Російський добровольчий корпус (РДК), що бере участь в операції, опублікував у Telegram відео з технікою. Поки що незрозуміло, де знято відео і чи продовжується операція.

22 травня підрозділи РДК та ЛСР увійшли з бронетехнікою на територію Бєлгородської області.

В результаті дій російських підрозділів, які налаштовані ворожо до влади в Кремлі, був знищений один з прикордонних пунктів та “звільнено населені пунктів Козинка та Гора-Поділ”. Також повідомлялось про бої за населений пункт Грайворон.

Джерело: В’ячеслав Гладков

Бєлгород, Війна в Україні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-24 11:50:03