Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати варення з інжиру в домашніх умовах: рецепт з лимоном


Сьогодні розкажемо, як приготувати варення з інжиру з лимоном в домашніх умовах. Цей апетитний десерт вже давно полюбився багатьом за свою солодкість і неповторний смак.

Варення з інжиру – це не лише смачна, але й корисна заготівля, яка порадує вас взимку своїм яскравим смаком і ароматом. Тому не варто зволікати, зараз саме час приготувати цю смакоту на зиму.

Отже, як варити варення з інжиру в домашніх умовах і що додати для смаку та аромату – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Варення з інжиру: рецепт

Багато господинь додають у варення також волоські горіхи. На запропоновану кількість інгредієнтів достатньо буде 150 г.

Інгредієнти:

  • інжир – 1 кг
  • цукор – 1 кг
  • лимон – 1 шт.

Якщо лимона у вас немає чи ви просто хочете спробувати щось нове, його можна замінити кількома іншими інгредієнтами: лайм, апельсин, яблучний оцет, кислі ягоди. Кожен із цих варіантів додасть варенню свою особливу нотку, тож можна сміливо експериментувати.

Класичний рецепт варення з інжиру покроково:

  1. Інжир миємо, нарізаємо та пропускаємо через мясорубку.
  2. Викладаємо інжирну масу та цукор у каструлю, перемішуємо і варимо на слабкому вогні допоки цукор не почне танути і виділяти сік. Плиту вимикаємо та знімаємо каструлю з заготівлею з вогню. Охолоджуємо і залишаємо на ніч у холодильнику.
  3. Ставимо каструлю з варенням з інжиру на плиту і варимо близько 30 хвилин.
  4. Лимон миємо та знімаємо з нього на середній тертці цедру. Сік вичавлюємо та проціджуємо, щоб не було кісточок.
  5. Сік та цедру лимона додаємо до варення і готуємо ще 5 хвилин.
  6. Гаряче варення викладаємо у стерилізовані банки і закатуємо. Залишаємо за кімнатної температури на добу та переносимо на зберігання у комору чи погріб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-03 18:47:33