Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати кабачковий рулет: смачний рецепт

Сезон кабачків у самому розпалі. Якщо вам набридло просто смажити овоч, приготуйте кабачковий рулет. Це смачна та незвична страва, яка сподобається кожному у вашій родині.

Як приготувати смачний кабачковий рулет – читайте в нашому матеріалі.

Кабачки можна їсти сирими в салатах, тушкувати, запікати, готувати на грилі та додавати. Цей універсальний овоч легко інтегрувати в будь-яку дієту, що робить його популярним вибором серед прихильників здорового харчування.

Кабачковий рулет: рецепт

У начинку можна додати, окрім солі, й інші спеції: мелений чорний перець чи перець чилі, дрібку паприки чи куркуми, сушені трави.

Що знадобиться:

Інгредієнти:

  • Кабачки великі – 2 шт.
  • Яйця — 3 шт.
  • Сметана — 2 ст. л.
  • Борошно — 4 ст. л. із гіркою
  • Сода — 1/3 ч. л.
  • Сіль, перець – на ваш смак

Інгредієнти для начинки:

  • плавлений сирок – 2 шт.
  • часник – 2 зубки
  • сметана (майонез, крем-сир) – 4 ст. л.
  • томати – 2 шт.
  • печериці – 3-4 шт.
  • кріп, сіль – до вашого смаку

Як готувати кабачковий рулет:

  1. Ретельно помийте кабачки та натріть їх на великій тертці. Додайте сіль та ретельно перемішайте. Залиште кабачки на 10-15 хв, щоб овочі пустили зайвий сік.
  2. В окремій мисці збийте яйця зі сметаною. Злийте рідину з кабачків та додайте до сметано-яєчної маси. Тепер всипте борошно, соду й ретельно перемішайте основу для рулету.
  3. Розігрійте духовку до 200°, а поки застеліть деко пергаментом та викладіть на нього кабачкове тісто. Рівномірно розподіліть кабачки по всьому листу тонким шаром.
  4. Випікайте кабачковий корж за температури 200° 30 хв, а потім перекладіть його на тверду поверхню, щоб маса охолола.
  5. Тепер приготуйте начинку: натріть сирки, часник та перемішайте. Додайте кріп, сіль та улюблені спеції. Помідори наріжте кільцями, а нарізані гриби підсмажте до золотистої скоринки.
  6. На холодний кабачковий корж викладіть сирну начинку, додайте томати й гриби та скрутіть рулет. Готовий кабачковий рулет поставте в холодильник та залиште на 2-3 години.
  7. По закінченню часу можна куштувати рулет з кабачків та насолоджуватися. Смачного!

Перевага кабачкового рулету в тому, що додавати в нього можна найрізноманітніші начинки. Ви можете замінити томати та гриби на твердий сир та шинку, червону рибу та крем-сир чи фарш.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-12 15:20:39