Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати дієтичні котлети на пару: рецепти

Дієтичні котлети на пару – це смачна, поживна та корисна страва для дорослих і дітей. Адже не потрібно використовувати рослинну олію та пательню, на якій вони робляться жирними та занадто засмаженими, що негативно впливає на здоров’я людини.

Факти ICTV підготували топ-5 простих рецептів приготування дієтичних котлет на пару на будь-який смак та гаманець.

Котлети на пару з курки

Інгредієнти: 

Зараз дивляться

  • фарш з філе курки – 1 кг
  • цибуля – 4 шт.
  • часник – 2-3 зубчика
  • батон – 0,5 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • сметана – 4 ст. л.
  • петрушка – 1 пучок
  • кріп – 1 пучок
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. Цибулю, часник, розм’якшений батон пропустіть через м’ясорубку.
  2. Яйця змішайте зі сметаною.
  3. До суміші з батоном додайте фарш, нарізану зелень, яйця зі сметаною, сіль, перець та все гарно перемішайте.
  4. В мультиварку налийте води та увімкніть режим Пароварка. Сформуйте котлети, а коли вода закипить, покладіть їх у мультиварку на 30 хвилин. Подавати можна з будь-яким гарніром.

Парові котлети з броколі та куркою

Інгредієнти:

  • броколі – 150 г
  • куряче філе – 500 г
  • яйце – 1 шт.
  • сушений імбир, часник, перець червоний – до смаку
  • сіль – до смаку
  • зелень – 1 пучок

Приготування:

  1. Підготуйте броколі. Якщо заморожена, то швидко її можна розморозити, заливши теплою водою.
  2. Далі зробіть фарш і додайте до нього подрібнену зелень, спеції, яйце і сіль.
  3. Перемішайте та розділіть масу на 10 частин. Сформуйте котлетки, а всередину покрадіть броколі.
  4. Готуйте котлети у мультиварці на режимі Пароварка протягом 30 хвилин.

Котлети на пару з індички

Інгредієнти: 

  • філе індички – 300 г
  • вівсяні пластівці – 2 ст. л.
  • морква – 1 шт.
  • петрушка – до смаку
  • зелена цибуля – до смаку
  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 100 мл
  • сіль – до смаку

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці залийте молоком. Потім збийте їх у блендері з нарізаним філе індички.
  2. Суміш, яку отримали, викладіть на тарілку. Додайте туди натерту моркву, яйце, подрібнену зелень та сіль до смаку.
  3. В мультиварку налийте літр води. Сформуйте котлети та викладіть їх на пароварку. Готуйте протягом 35 хвилин.

Рибні котлети на пару

Інгредієнти: 

  • рибний фарш (тріска, хек, минтай, мерлуза) – 450 г
  • морква – 1 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • спеції – 0,5 ч. л.
  • чорний горошок та лавровий лист – до смаку
  • сіль – до смаку

Приготування:

  1. Моркву почистіть та натріть на середній терці.
  2. Якщо рибний фарш занадто водянистий – витисніть з нього зайву воду. Додайте моркву, яйце, сіль та спеції.
  3. Сформуйте невеликі котлети та викладіть їх у форму для приготування на пару.
  4. У чашу мультиварки наберіть 500-700 мл води та покладіть у неї лавровий лист та перець горошком.
  5. Зверху встановіть форму з котлетами. Готуйте їх протягом 30 хвилин на режимі Пар.

Котлети з моркви на пару

Інгредієнти: 

  • морква – 2 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • манна крупа – 4 ст. л.
  • сіль та спеції – до смаку

Приготування:

  1. Моркву очистіть та подрібніть у блендері.
  2. Додайте манну крупу, яйця, сіль і спеції.
  3. Сформуйте котлетки та готуйте їх на пару в мультиварці протягом 20 хвилин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-09 15:13:18