Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Вареники з полуницею на пару: рецепт приготування покроково

Приготування вареників на пару – це не тільки спосіб зробити їх кориснішими, але й зберегти максимум смаку та аромату полуниці.

Отже, як готувати вареники з полуницею на пару та що додати до начинки, щоб вона не витікала під час приготування – читайте в матеріалі.

Вареники з полуницею на пару в домашніх умовах

Молоко у рецепті можна замінити кефіром чи сироваткою. Також буде дуже смачно та апетитно.

Для тіста:

  • молоко – 250 мл
  • дріжджі пресовані – 10 г
  • цукор – 1 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • борошно пшеничне вищого ґатунку – 450-500 г
  • олія рафінована – 1 ст. л.

Для начинки:

  • полуниця – 500 г
  • цукор – 4 ст. л.
  • крохмаль (бажано кукурудзяний, але картопляний також підійде) – 2 ч. л.

Вареники з полуницею на пару: рецепт покроково

  1. У теплому молоці розчиняємо дріжджі з цукром. Додаємо сіль та яйце і гарно перемішуємо.
  2. Борошно просіваємо і поступово вводимо у тісто.
  3. У ягід видаляємо хвостики. Ягоди промиваємо холодною водою та викладаємо на паперовий рушник, щоб вони трохи обсохли. Потім нарізаємо залежно від розміру ягід, але не дуже дрібно. Викладаємо ягоди у друшляк чи сито, а його ставимо на тарілку.
  4. Цукор у невеликій глибокій мисочці змішуємо з крохмалем.
  5. Тісто розкочуємо у пласт на присипаному борошном столі та вичавлюємо склянкою кружальця.
  6. На кожне кружальце викладаємо спочатку трохи цукру, а потім ягоди. Заліплюємо вареники та викладаємо на злегка посипаний борошном стіл. Краї вареників гарно притискаємо, щоб начинка під час приготування не витікала.
  7. Готуємо вареники у пароварці. Якщо у вас її немає, то робимо от що. В широку каструлю вливаємо приблизно 700 мл чи 1 л води. Обв’язуємо каструлю марлею та фіксуємо її гумкою. Викладаємо порційно вареники (по 5-7 шт.) на відстані один від одного. Накриваємо каструлю широкою кришкою і варимо на пару близько 7-10 хвилин. Готові вареники з полуницею повинні стати біленькими, пухкими та м’якенькими.

Вареники з полуницею приготовлені на пару найкраще смакують одразу після приготування. Подавайте їх зі сметаною чи натуральним йогуртом, медом, варенням або просто посипавши цукром чи цукровою пудрою.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-20 16:01:16