Вареники з полуницею на пару: рецепт приготування покроково
![](https://nizhyn.in.ua/wp-content/uploads/2024/05/varenyky-z-polunyczeyu-na-paru-780x470.jpg)
Приготування вареників на пару – це не тільки спосіб зробити їх кориснішими, але й зберегти максимум смаку та аромату полуниці.
Отже, як готувати вареники з полуницею на пару та що додати до начинки, щоб вона не витікала під час приготування – читайте в матеріалі.
Вареники з полуницею на пару в домашніх умовах
Молоко у рецепті можна замінити кефіром чи сироваткою. Також буде дуже смачно та апетитно.
Для тіста:
- молоко – 250 мл
- дріжджі пресовані – 10 г
- цукор – 1 ст. л.
- яйце – 1 шт.
- сіль – 0,5 ч. л.
- борошно пшеничне вищого ґатунку – 450-500 г
- олія рафінована – 1 ст. л.
Для начинки:
- полуниця – 500 г
- цукор – 4 ст. л.
- крохмаль (бажано кукурудзяний, але картопляний також підійде) – 2 ч. л.
Вареники з полуницею на пару: рецепт покроково
- У теплому молоці розчиняємо дріжджі з цукром. Додаємо сіль та яйце і гарно перемішуємо.
- Борошно просіваємо і поступово вводимо у тісто.
- У ягід видаляємо хвостики. Ягоди промиваємо холодною водою та викладаємо на паперовий рушник, щоб вони трохи обсохли. Потім нарізаємо залежно від розміру ягід, але не дуже дрібно. Викладаємо ягоди у друшляк чи сито, а його ставимо на тарілку.
- Цукор у невеликій глибокій мисочці змішуємо з крохмалем.
- Тісто розкочуємо у пласт на присипаному борошном столі та вичавлюємо склянкою кружальця.
- На кожне кружальце викладаємо спочатку трохи цукру, а потім ягоди. Заліплюємо вареники та викладаємо на злегка посипаний борошном стіл. Краї вареників гарно притискаємо, щоб начинка під час приготування не витікала.
- Готуємо вареники у пароварці. Якщо у вас її немає, то робимо от що. В широку каструлю вливаємо приблизно 700 мл чи 1 л води. Обв’язуємо каструлю марлею та фіксуємо її гумкою. Викладаємо порційно вареники (по 5-7 шт.) на відстані один від одного. Накриваємо каструлю широкою кришкою і варимо на пару близько 7-10 хвилин. Готові вареники з полуницею повинні стати біленькими, пухкими та м’якенькими.
Вареники з полуницею приготовлені на пару найкраще смакують одразу після приготування. Подавайте їх зі сметаною чи натуральним йогуртом, медом, варенням або просто посипавши цукром чи цукровою пудрою.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-20 16:01:16