Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Соус понзу: рецепт і необхідні інгредієнти

Японська кухня — це витончене мистецтво, що поєднує різні смаки та текстури. Вона відома своєю простотою, елегантністю та глибокою повагою до природних інгредієнтів.

Це дозволяє створювати безліч унікальних страв. Соус понзу саме такий. Як його приготувати – у матеріалі Факти ICTV.

Рецепт соусу понзу

Понзу на основі цитрусових та соєвого соусу часто використовують як заправку до суші, страв з риби, м’яса та овочів.

Він поєднує декілька смаків – кислий, солодкий і гострий та чудово освіжає смакові рецептори. Отже, рецепт.

Інгредієнти:

  • лимон — 1 шт.
  • лайм — 1 шт.
  • апельсин — 1 шт.
  • соєвий соус — 80 мл
  • свіжий імбир — 30 г
  • часник — 1 зубчик
  • перець чилі — 1 шт.
  • кінза — 2 гілочки

Як приготувати соус понзу:

  1. Сріжте цедру лимона та лайма, подрібніть і помістіть у воду, щоб вона віддала гіркоту.
  2. Вичавіть фруктовий  сік з апельсина, лимона і лайма у сотейник, поставте на вогогь та випаровуйте до загустіння.
  3. Натріть імбир і часник, перець чилі дрібно наріжте.
  4. Налийте у глибоку миску соєвий соус, додайте перець чилі, імбир і часник. Влийте цитрусовий сік, додайте цедру, перемішайте і процідіть крізь сито.
  5. Поєднайте соус з дрібно нарізаною кінзою та перелийте у спеціальний посуд.

Соус понзу готовий!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-23 18:20:24