Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ситуація в Кринках Херсонської області – інформація на 21 лютого 2024

Фото: Генштаб ЗСУ

Російська сторона заявила про нібито зачищення плацдарму на лівому березі Дніпра Херсонської області, зокрема, в селі Кринки, проте зараз ця інформація не відповідає дійсності.

Що відбувається у Херсонській області

У Силах оборони Півдня України повідомили, що російсько-окупаційні війська, не маючи успіху в штурмових діях на лівобережній частині Херсонщини, вдалися до маніпуляцій і фальсифікації фактів.

– Військово-політичне керівництво країни агресора заявило про зачищення плацдарму на лівому березі Дніпра. Офіційно повідомляємо, що ця інформація не відповідає дійсності, – йдеться у повідомленні.

Зараз дивляться

Там наголошують, що окупанти відійшли на заздалегідь підготовлені пропагандистські позиції, з яких звітують про нібито знищення плацдарму, не маючи можливості виконати поставлене командуванням завдання після єдиної спроби штурму та суттєві втрати.

У Силах оборони Півдня України наголошують, що продовжують утримувати зайняті позиції на лівому березі Дніпра Херсонської області, завдаючи значних втрат ворогу.

Керівниця Об’єднаного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк стверджує, що росіяни хотіли здобути перемогу до березня, проте в них нічого не виходить на лівому березі Херсонської області.

– Це спроби компенсувати те, що не вдається робити в реальній бойовій діяльності. Ми вже протягом понад п’яти місяців спостерігаємо та відбиваємо ті штурми, які росіяни організовують проти тих, хто тримає позиції на лівому березі. У них є чітка задача: до березня здобути перемогу. Намагалися зробити вже, але нічого не вийшло, крім інформаційного вкиду, – наголосила речниця ОК Південь.

Кринки Херсонська область – карта

Фото: DeepState Map

Раніше міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що населений пункт Кринки та плацдарм на лівому березі Дніпра Херсонської області нібито зачищений окупаційними військами.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 728-му добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-21 00:19:11