Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ситуація на Авдіївському та Запорізькому напрямку – інформація на 15 лютого 2024

Фото: Генштаб ЗСУ

Під Авдіївкою залишається складна ситуація, проте місто, за актуальною інформацією, не перебуває в оточенні. Там триває оборонна операція та задіяно логістичну артерію після того, як ускладнилося постачання.

Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Дмитро Лиховій в ефірі національного телемарафону.

Бої на Авдіївському напрямку

– На Авдіївському напрямку воїни продовжують ведення оборонної операції. Хоча постачання евакуації ускладнені, але задіяно запасну логістичну артерію, яка була підготовлена заздалегідь. Звідси головний висновок – Авдіївка не перебуває в оточенні, хоча можливо про це може трубити російська пропаганда, – стверджує він.

Речник ОСУВ Таврія зазначив, що кількісно збільшилося застосування російськими окупантами малих штурмових груп. Водночас зросла кількість ворожих авіаударів там.

Зараз дивляться

– В останні дні враження, що вся активність бойової авіації, бомбардувальників зосереджена не просто на Таврії, а взагалі на Авдіївському напрямку. Було понад 70 авіаударів за добу, вчора було 43 – це теж дуже багато. Це значно більше від середньостатистичних показників, – наголосив він.

Співвідношення у небі не дозволяє завдавати ударів по російських літаках, тому що вони діють на значній відстані від лінії бойового зіткнення, задіюють керовані авіабомби на Авдіївському напрямку, за словами речника ОСУВ Таврія.

Ситуація на Запорізькому напрямку

Водночас ситуація на Запорізькому напрямку суттєво відрізняється через велику протяжність цієї ділянки фронту та залишається більш-менш стабільною, попри значне концентрування сил росіян, звернув увагу Лиховій.

– Угруповання росіян сконцентровано значне, співмірне з Авдіївським. Треба враховувати, що Авдіївка – це вузька смуга, міська забудова, буквально кілька метрів, і 50 тис. або більше росіян, які туди ломляться. Запорізький напрямок починається практично від межі з Донецькою і йде аж до Дніпропетровської області, – наголосив він.

Так російські сили розтягнуті на велику протяжність фронту, тому це не становить значної загрози. Водночас Лиховій стверджує, що загрози Запоріжжю зараз немає, тому що там залишається стабільна ситуація.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-15 21:11:40