Україна і світ
Сирний суп з грибами: той самий смачний рецепт
Сирний суп з грибами – це чудова страва, яка поєднує ніжність сиру, насичений аромат грибів і легкість овочів. Його вершковий смак подобається усім, хто його куштував!
До того ж цей рецепт сирного супу з грибами досить простий у приготуванні, а результат завжди виходить бездоганним.
Сирний суп з грибами: рецепт
Інгредієнти:
- печериці – 300 г
- картопля – 3 шт.
- цибуля – 1-2 шт.
- морква – 1 шт.
- плавлений сирок – 110 г
- вода чи овочевий бульйон – 2 л
- сіль, перець, лавровий лист – до смаку
- олія – для смаження
- зелень – для подачі
Якщо хочете зробити суп густішим, додайте трохи дрібної вермішелі або попередньо розім’яту картоплю.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Приготування:
- Почищену картоплю наріжте невеликими кубиками. Викладіть її в каструлю, залийте водою чи бульйоном, додайте трохи солі, лавровий лист та доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні 15 хвилин.
- Гриби промийте й наріжте пластинками. Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на середній тертці.
- Розігрійте сковороду з олією, додайте цибулю і моркву. Обсмажуйте, допоки овочі не стануть м’якими, потім викладіть гриби. Продовжуйте смажити, періодично помішуючи, поки з грибів випарується рідина.
- Перекладіть обсмажені овочі та гриби в каструлю з картоплею. Перемішайте, доведіть суп до кипіння і варіть ще 5 хвилин.
- Плавлений сирок натріть на тертці. Додайте його у суп, доведіть до кипіння, варіть, помішуючи, 2 хвилини. Зніміть каструлю з вогню.
- Залиште суп настоятися 5-10 хвилин перед подачею.
- Подавайте суп гарячим з сухариками, посипавши, за бажанням, зеленню. Це може бути кріп, петрушка чи зелена цибуля.
Щоб підкреслити смак грибів, додайте дрібку чебрецю, білого перцю або мускатного горіха. Але пам’ятайте, що спеції мають лише доповнювати, а не перебивати аромат грибів.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-07 19:30:00